تام لند

نگرش

تام لند

اخبار کنکور
مطالب کنکوری
امتحانات نهایی
جزوات آموزشی
سوالات کنکور
پرسش و پاسخ

افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی در کنکور 1401-1402-1403 و 1404 چقدر خواهد بود؟

افزایش ظرفیت پزشکی کنکور 1401 و 1402 و 1403 و 1404
افزایش ظرفیت رشته پزشکی

در چند وقت اخیر بحث هایی در رابطه با میزان افزایش ظرفیت پزشکی به گوش می رسید. سرانجام رئیس جمهور مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی که در رابطه با افزایش ظرفیت پزشکی برای کنکور سال های 1401 و 1402 و 1403 و 1404 می باشد را برای اجرا ابلاغ کرد.

آپدیت: در تاریخ 3 مرداد 1401 ، افزایش ظرفیت دندانپزشکی نیز تصویب شد که جزئیات آن را در ادامه مشاهده می کنید.

مصوبه افزایش ظرفیت دندانپزشکی در کنکور

آیت الله دکتر سیدابراهیم رئیسی، رئیس شورای عالی انقلاب ماده ‌واحده «افزایش ظرفیت پذیرش دندان‌پزشکی در مقطع عمومی» که در جلسه 865 مورخ 1401/04/14 شوراي عالي انقلاب فرهنگي به تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماده ‌واحده «افزایش ظرفیت پذیرش دندان‌پزشکی در مقطع عمومی» به شرح ذیل است:

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سازمان اداری و استخدامی کشور
سازمان برنامه و بودجه کشور
سازمان سنجش آموزش کشور
ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور

ماده ‌واحده «افزایش ظرفیت پذیرش دندان­پزشکی در مقطع عمومی» که در جلسه 865 مورخ 1401/4/14 شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و بر اساس تبصره 2 ماده‌ واحده «افزایش ظرفیت پزشکی در مقطع عمومی»، مصوب جلسات 851 و 852 شورای‌عالی، به تصویب رسید است به شرح ذیل جهت اجراء ابلاغ می‌گردد:

ماده واحده-«با استناد به بند ۵-۴ سیاست‌‌های کلی علم و فناوری ابلاغی مورخ 1393/06/29 مقام معظم رهبری(مدظله) با موضوع تنظیم رابطه متقابل تحصیل با اشتغال و نیز بند ۲-۵ سیاست‌‌‌های کلی سلامت ابلاغی مورخ 1393/03/18 معظم له با موضوع ارتقاء شاخص‌‌‌‌های سلامت برای دستیابی کشور به جایگاه اول در منطقه و همچنین بند ۱۳ این سیاست‌‌ها با موضوع توسعه کیفی و کمی نظام آموزش علوم پزشکی و مستند به اقدام ملی ۱۴ از راهبرد کلان ۶ نقشه جامع علمی کشور در خصوص تنظیم ظرفیت دانشگاه‌‌‌ها و تفویض مندرج در تبصره 2 ماده‌ واحده «افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی در مقطع عمومی» مصوب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و در راستای اتخاذ تدابیر مناسب برای رفع کمبود دندان­پزشک؛ افزایش دسترسی اقشار مختلف مردم به خدمات بهداشتی و درمانی دندان­پزشکی و تنظیم ظرفیت دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی بر اساس نیاز جامعه، به‌منظور دستیابی به نسبت سرانه دندان­پزشک به جمعیت؛ معادل 70 در 100 هزار نفر در سال ۱۴15، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی نماید که مجموع ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی برای رشته‌ دندان­پزشکی در مقطع عمومی در سال 1401؛ 10درصد نسبت به سال قبل، در سال 1402؛ 15 درصد نسبت به سال قبل، در سال 1403؛ 20 درصد نسبت به سال قبل و در سال‌ 1404؛ 25 درصد نسبت به سال قبل از آن به شرح جدول ذیل افزایش یابد.

در ضمن پس از چهار سال، با پیشنهاد ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور؛ درباره ثابت ماندن یا افزایش ظرفیت پذیرش دندان­پزشکی در مقطع عمومی، در شورای ‌عالی انقلاب فرهنگی تصمیم‌گیری خواهد شد.

سال پذیرش افزایش پذیرش در سال هدف جمع پذیرش در سال هدف
1400 حدود 1750 نفر
1401 (%10) معادل 175 نفر 1925 نفر
1402 (%15) معادل 290 نفر 2215 نفر
1403 (%20) معادل 445 نفر 2660 نفر
1404 (%25) معادل 665 نفر 3325 نفر

تبصره 1- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است در تمامی مراکز آموزش دندانپزشکی اعم از مراکز تحت نظارت این وزارتخانه و دانشگاه آزاد اسلامی، این افزایش ظرفیت را اعمال کند. این افزایش ظرفیت مخصوص داوطلبان آزاد می‌باشد. پذیرش در این افزایش ظرفیت که به صورت کد رشته محل‌های مشخص در دفترچه‌های راهنمای سازمان سنجش آموزش کشور درج می‌شود، برای ارائه خدمت در شهرستان‌ها و مناطق محروم و کم‌برخوردار کشور با اولویت پذیرش دانشجویان بومی می‌باشد. در صورت نبود داوطلب برای بخشی از این ظرفیت، ظرفیت باقیمانده به داوطلبان آزاد سایر مناطق کشور با اولویت تعهد به ارائه خدمت در شهرستان‌ها و مناطق محروم و کم‌برخوردار کشور اختصاص خواهد یافت.

تبصره 2- سازمان سنجش آموزش کشور مکلف است هر ساله قبل از انتشار دفترچه کنکور سراسری و نیز پس از اتمام فرآیند پذیرش در دانشگاه‌ها، گزارشی از این افزایش ظرفیت در رشته‌های مزبور را به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور اعلام کند. ستاد نیز موظف است گزارش سالانه اجرای این مصوبه را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه نماید.

تبصره 3- سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان اداری و استخدامی کشور موظفند زیرساخت‌های آموزشی و رفاهی و منابع مالی و انسانی مورد نیاز برای توسعه کیفی آموزش دندان­پزشکی متناسب با افزایش ظرفیت این مصوبه را با رعایت قوانین و مقررات مربوط، تامین نمایند.

تبصره 4- دوره تعهد ارائه خدمت برای ظرفیت‌های افزایش‌یافته در این مصوبه و ماده واحده «افزایش ظرفیت پزشکی در مقطع عمومی» مصوب جلسات 851 و 852 مورخ 1400/9/23 و 1400/10/07 شورای عالی انقلاب فرهنگی، یک و نیم برابر دوره تحصیل می‌باشد و شامل موارد قانون اصلاح بند (۳) ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی نخواهد شد. همچنین متعهدین مشمول پس از ایفاء نیمی از دوره تعهد؛ می‌توانند برای ادامه تحصیل در مقطع تخصص اقدام کنند. این متعهدین در صورت پذیرش و ادامه تحصیل در مقطع تخصص، می‌بایست بخش باقی‌مانده از دوره تعهد خود را پس از اتمام دوره تخصص به انجام برسانند. مدت تحصیل در دوره تخصص جزء مدت تعهد خدمت محسوب نخواهد شد و ارائه مدرک تحصیلی مشمولان مذکور بعد از اتمام دوره تعهد موردنظر، بلامانع است.

سید ابراهیم رئیسی
رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی

 

مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی در کنکور

به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی؛

آیت الله دکتر سیدابراهیم رئیسی، رئیس شورای عالی انقلاب ماده واحده «افزایش ظرفیت پزشکی در مقطع عمومی» که در جلسه 851 و 852 مورخ 1400/9/23 و 07/10/ 1400 شوراي عالي انقلاب فرهنگي به تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.
ماده واحده «افزایش ظرفیت پزشکی در مقطع عمومی» به شرح ذیل است:

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سازمان سنجش آموزش کشور
ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور

ماده واحده «افزایش ظرفیت پزشکی در مقطع عمومی» که بنا به پیشنهاد ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور و در جلسات 851 و 852 مورخ 23/9/1400 و 07/10/1400 شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا، ابلاغ می‌شود:

ماده واحده:
با استناد به بند 5-4 سیاست­های کلی علم و فناوری ابلاغی مورخ 29/06/1393 مقام معظم رهبری(مدظله) با موضوع تنظیم رابطه متقابل تحصیل با اشتغال و بند 2-5 سیاست­های کلی سلامت ابلاغی مورخ 18/01/1393 مقام معظم رهبری (مدظله) با موضوع ارتقاء شاخص­های سلامت برای دستیابی به جایگاه اول در منطقه و همچنین بند 13 این سیاست­ها با موضوع توسعه کیفی و کمی نظام آموزش علوم پزشکی و مستند به اقدام ملی 14 از راهبرد کلان 6 نقشه جامع علمی کشور در خصوص تنظیم ظرفیت دانشگاه­ها و درراستای اتخاذ تدابیر مناسب برای مواجهه با بحران پیری جمعیت در آینده؛ رفع کمبود پزشک؛ جلوگیری از فرسودگی کادر درمان و کاهش آسیب‌پذیری نظام سلامت در مواجهه با بحران‌ها؛ افزایش دسترسی اقشار مختلف مردم به پزشک و تنظیم ظرفیت دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی بر اساس نیاز جامعه، با توجه به سرانه پزشک به جمعیت 13 در ده هزار در سال جاری و به منظور دستیابی به سرانه پزشک به جمعیت 20 در ده هزار در سال 1410، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی نماید که ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالیِ تحت نظارت آن وزارت برای رشته‌ پزشکی در مقطع عمومی، از سال 1401 به مدت حداقل چهار سال، در هر سال 20 درصد نسبت به سال قبل به شرح جدول ذیل افزایش یابد.

در ضمن پس از چهار سال، درباره ثابت ماندن یا افزایش ظرفیت با پیشنهاد ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم‌گیری خواهد شد.

سال پذیرش افزایش پذیرش در سال هدف جمع پذیرش در سال هدف
1400 حدود 8000 هزار نفر
1401 معادل 1600 نفر (20%) 9600 نفر
1402 معادل 1920 نفر (20%) 11520 نفر
1403 معادل 2304 نفر (20%) 13824 نفر
1404 معادل 2765 نفر (20%) 16588 نفر

 

تبصره ۱: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است در تمامی کد رشته محل های پزشکی عمومی در مراکز آموزش پزشکی تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی، این افزایش ظرفیت را اعمال نماید. این افزایش ظرفیت مخصوص داوطلبان آزاد شهرستانها و مناطق محروم و کم برخوردار می باشد. پذیرش در این افزایش ظرفیت که به صورت کد رشته محل‌های مشخص در دفترچه‌های راهنمای سازمان سنجش آموزش کشور درج می شود، صرفا برای ارائه خدمت در شهرستانها و مناطق محروم و کم برخوردار خواهد بود. در صورت عدم وجود داوطلب واجد شرایط برای بخشی از این ظرفیت، ظرفیت باقیمانده صرفاً به داوطلبان آزاد سایر مناطق کشور با تعهد ارائه خدمت در شهرستانها و مناطق تعیین شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اختصاص خواهد یافت. آیین نامه اجرایی این ماده واحده از جمله میزان و نحوه تعهدات پذیرفته شد‌گان توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حداکثر طی یک ماه تدوین و پس از تصویب در شورای سنجش و پذیرش دانشجو، برای اجرا ابلاغ می‌گردد.

تبصره ۲: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است طرح افزایش ظرفیت در رشته های تخصصی پزشکی، دندان‌پزشکی عمومی و تخصصی دندان‌پزشکی به همراه اصلاحات پیشنهادی خود برای تشویق دانشجویان به تحصیل در رشته های تخصصی پزشکی مورد نیاز و کم‌متقاضی را تهیه و ظرف مدت دو ماه جهت تصویب به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارائه نماید.

تبصره ۳: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است با همکاری نهادهای ذیربط نسبت به برنامه‌ریزی جهت استقرار فراگیر شبکه سلامت اقدام و طرح نظام ارجاع و پزشکی خانواده و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی در نظام سلامت را ظرف مدت سه ماه جهت تصویب به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارائه دهد.

تبصره ۴: سازمان سنجش آموزش کشور موظف است هر ساله قبل از انتشار دفترچه کنکور سراسری، گزارشی از این افزایش ظرفیت در رشته‌های مزبور را به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور اعلام نماید. ستاد موظف است گزارش سالانه اجرای این مصوبه را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه نماید.

سیدابراهیم رئیسی
رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی

منبع : مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی

نکات مربوط به نحوه پذیرش پزشکی و دندانپزشکی در دفترچه انتخاب رشته کنکور 1401

نحوه پذیرش پزشکی و دندانپزشکی در دفترچه انتخاب رشته کنکور 1401

منبع : دفترچه انتخاب رشته کنکور تجربی 1401

لینک کوتاه مطلب : https://p30konkor.com/?p=24776

ممکن است شما دوست داشته باشید
124 نظر
  1. یه نوجوون ۱۵ شونزده ساله‌ی ایرانی می گوید

    من درسم خوبه و ترازم و همه چی بالاست
    پژوهش هم میکنم مقاله هم نوشتم توی سن کم و رتبه اول کشور هم کسب کرده
    ولی
    یه چیز بگم
    سیستم آموزشی ما اگه بخواد روی همین روال باقی بمونه باید بگم خیلی بی عدالتیه
    اومدن معدل رو تاثیر قطعی کردن
    الان دانش آموزی که درس رو بلده و علمش هم بالاتر از اون امتحانه، باید نگران ۲۵ صدم بی دقتیش باشه.. خب این بی عدالتی نیست؟
    کسی که پژوهش میکنه باید یه فرقی با فردی که نمیکنه داشته باشه
    یکی کل این سه سال رو میزاره فقط میخونه برای کنکور
    اقا، یکی نمیتونه
    میره پژوهش میکنه کتاب متفرقه برای المپیاد میخونه
    میره مسابقات بین المللی شرکت میکنه
    خب چیکار کنه
    اگه اینا رو نکنه بعدا بزرگ بشه باید غصه بخوره که وقتش رو از دست داده توی اون سه سال
    بعد این کنکور رو کجای دلش بزاره؟
    یه نوجوون دلش میخواد کار کنه زندگی کنه پژوهش کنه
    ولی این کنکور و معدلایی که گذاشتن همه چیز رو خراب کرده
    سه سال از بهترین سال های زندگی چیزی نداریم جز استرس
    این که زندگی نمیشه.
    عدالت کجاست؟
    خب اره
    من مقاله ی خیلی خوبی مینویسم
    یکی بفرستم برای خارج قبول میکنن و دو دستی میگن بیا اینجا درس بخون
    کشور خودم قبول نمیکنه! چرا؟ چون تا دوسال دیگه با این روند معدل گزاری ای کا کردن قراره بگن درس مدرسه رو ۲۵ صدم غلط داشتی کنکور رتبه ات بد شده و اینا
    و من از الان دارم حرص میخورم برای روز کنکورم و این روزایی که امتحان نهایی داریم
    میگین چرا بچه ها مهاجرت میکنن..
    حداقل برای معدل سیستم رو عوض کنین یکم
    مثلا فردی که ۱۹ یا ۱۹ به بالا شده یعنی درس رو خونده خدایی
    اینا برن توی رده الف
    بعد مثلا از ۱۷ تا ۱۹ رده ب
    همین جوری تقسیم بندی بشه و بعد با کنکور حساب بشه و بگن فلانی بره فلان دانشگاه
    نمی دونم. اینجا هم یه حق کشیایی میشه. نمی دونم واقعا نمیدونم
    وای خسته شدم.
    دیگه بسه
    برم به وظیفه ام برسم؛ وظیفه ای که آموزش و پروش بهمون داده
    خوندن چند کتاب در طی سه سال و مشخص شدن مسیر زندگی در سه ساعت جلسه آزمون! واقعا توزان خوبی برقراره مگه نه؟ سه سال دربرابر سه ساعت!..
    یعنی سه ساعت کنکور و سیاه کردن دایره های یه صفحه مشخص میکنه آینده ات قراره چطور باشه
    خیلی ترسناکه مگه نه؟!
    به امید روزی که سیستم آموزش و پرورش پژوهش محور بشه و معیار های درست تری برای ورود به دانشگاه ها داشته باشیم.
    به امید روزی که همه‌ی استعداد های برتر کشور همینجا بمونن و مجبور نباشن برن.
    به امید دنیای زیباتر با آرامش.
    پ.ن: هنوز هم میتونیم لبخند بزنیم

  2. معصومه می گوید

    سلام پی سی افزایش ظرفیت دندانپزشکی قطعیه؟؟؟

    1. پی سی کنکور می گوید

      سلام
      این افزایش ها که درج شده بله مصوبه ست، مگر اتفاق نادری بیوفته و شدنی نشه

  3. مهم نیست می گوید

    ای کاش از اولین سالی که کنکور سراسرسسراسری تصویب شد همه ی سال ها ظرفیت پذیرش به یک اندازه بود که ما 15سال پیش رشته ی روزانه قبول شدیم پرستاری یا پزشکی بود نه این رشته الکی و بیخودی ها
    حالا نامردیه که یکی با رتبه مثل ما پرستاری و پزشکی بیاره و ما اون موقع مجبوری روزانه مهندسی کشاورزی
    بی عدالتی پشت بی عدالتی

  4. مونا می گوید

    سلام خسته نباشید من میانگین تراز م ۵۸۰۰ هستش آیا با توجه به افزایش ظرفیت امسال (۱۴۰۲)میشه با رتبه ۳۵۰۰_۴۰۰۰پزشکی یا دارو روزانه قبول شد یا خیر؟؟تشکر از زحمات بی دریغ شما

    1. پی سی کنکور می گوید

      سلام
      واقعا نمی دونیم

  5. ناشناس می گوید

    سلام ببخشید میشه یه نفر که رتبه ی خوبی گرفته برای برنامه کنکوری نوشتن به من کمک کنه؟

نظــــر شما چیه ؟

نظرتون در رابطه با مطلب بالا چیه؟

1- کامنت های مربوط به اشکالات و مشاوره درسی پاسخ داده نمی شود.

2- نظرات حاوی توهین، تحقیر و تمسخر به افراد یا سازمان ها دولتی یا خصوصی به هر شکلی تایید نمی شوند. 

3- نظرات شما پس از ارسال، در اولین فرصت تایید می شوند.

نکته مهم : پاسخ به کامنت ها نظر قطعی نمی باشد و توصیه می شود حتما از منابع مرجع همچون سازمان سنجش، آموزش و پرورش و مراکز دانشگاهی اطمینان لازم را به عمل آورید.

:: ارسال کامنت به معنی پذیرفتن شرایط ارسال دیدگاه (مشاهده) می باشد. ::

X
[تام لند]