افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی در کنکور ۱۴۰۴ چقدر خواهد بود؟
در چند وقت اخیر بحث هایی در رابطه با میزان افزایش ظرفیت پزشکی به گوش می رسید. سرانجام رئیس جمهور مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی که در رابطه با افزایش ظرفیت پزشکی برای کنکور سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ می باشد را برای اجرا ابلاغ کرد.
تازه ترین اخبار در این رابطه :
۱۲ آذر ۱۴۰۳
وزیر بهداشت پاسخ به سوالات دانشجویان در خصوص موضوع افزایش ظرفیتها که از سوی دانشجویان مطرح شد، گفت: همه جا گفتهام که افزایش ظرفیت بدون پیوست بودجهای و تامین نیروی انسانی و زیر ساخت، بن بست ایجاد کرده است و کیفیت آموزش پزشکی را کاهش میدهد اما قانون باید اصلاح شود. این قانون در شورای انقلاب فرهنگی تصویب شده و اکنون نیز باید همان مسیر طی شود.
وزیر بهداشت افزود: رئیس جمهور موضوع را با شورای انقلاب فرهنگی مطرح کرده و قرار شده مساله در دستور کار قرار گیرد و این افزایش ظرفیت متوقف شود./ خبرگزاری ایرنا
۱۶ آبان ۱۴۰۳
حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب از برنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اصلاح مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی که توسط این شورا تصویب شده بود خبر داد و اظهار کرد: قطعا افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان در پزشکی باید با افزایش امکانات محقق شود و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به این امر تاکید کرده است.
وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه سازمان برنامه و بودجه برای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان در رشته پزشکی تخصصی انجام نداد. طبیعتاً این موضوع مجدد در شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث خواهد شد تا یا منابع لازم برای این امر تامین شود و یا اینکه افزایش ظرفیت برای مدتی توقف پیدا کند./ خبرگزاری ایسنا
۲ شهریور۱۴۰۳
دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت موظف است مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیرامون «افزایش ۲۰ درصد ظرفیت پزشکی» را برای سال ۱۴۰۳ اجرا کند./ خبرگزاری آنا /
۱۳ تیر ۱۴۰۳
- به نقل از خبرگزاری مهر؛ جلسه ۲۰۵ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد. ایمان افتخاری دبیر ستاد علم، فناوری و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی: در پایان با رای اعضای شورای ستاد علم و فناوری، با طرح پیشنهادی این وزارتخانه با اصلاحات جزئی موافقت شد./
- ابوالفضل باقری فرد در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان این خبر در خصوص اجرا یا عدم اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پر متقاضی علوم پزشکی یعنی پزشکی برای سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: طی جلساتی که بین وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد قرار شد با تمهیداتی که صورت گرفته است این مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو برای سال جاری اجرایی شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پزشکی در چارچوب مصوبه قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت خواهد گرفت./خبرگزاری ایسنا
ظرفیت رشته پزشکی ۱۳۸۲۴ نفر و ظرفیت رشته دندانپزشکی ۲۶۶۰ نفر در کنکور ۱۴۰۳
ب) بر اساس ماده واحد افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی و دندانپزشکی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، در سال ۱۴۰۳، ۲۰ درصد به ظرفیت سال ۱۴۰۲ رشتههای فوق (پزشکی و دندانپزشکی) اضافه خواهد شد که مطابق جدول مصوب، ظرفیت رشته پزشکی ۱۳۸۲۴ نفر و ظرفیت رشته دندانپزشکی ۲۶۶۰ نفر تخصیص خواهد یافت.
مشمولان متعهد خدمت مصوبه فوق نیز بر اساس تفسیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از این مصوبه به صورت تجمیعی بوده، لذا در رشته پزشکی به تعداد ۵۸۲۴ نفر (۴۲ درصد کل ظرفیت) و در رشته دندانپزشکی ۹۱۰ نفر (۳۴ درصد کل ظرفیت) ظرفیت متعهد خدمت به صورت کدرشتههای مجزا تعیین خواهد شد.
سال پذیرش | افزایش پذیرش در سال هدف | جمع پذیرش در سال هدف |
۱۴۰۰ | – | حدود ۱۷۵۰ نفر |
۱۴۰۱ | (%۱۰) معادل ۱۷۵ نفر | ۱۹۲۵ نفر |
۱۴۰۲ | (%۱۵) معادل ۲۹۰ نفر | ۲۲۱۵ نفر |
۱۴۰۳ | (%۲۰) معادل ۴۴۵ نفر | ۲۶۶۰ نفر |
۱۴۰۴ | (%۲۵) معادل ۶۶۵ نفر | ۳۳۲۵ نفر |
تبصره ۱- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است در تمامی مراکز آموزش دندانپزشکی اعم از مراکز تحت نظارت این وزارتخانه و دانشگاه آزاد اسلامی، این افزایش ظرفیت را اعمال کند. این افزایش ظرفیت مخصوص داوطلبان آزاد میباشد. پذیرش در این افزایش ظرفیت که به صورت کد رشته محلهای مشخص در دفترچههای راهنمای سازمان سنجش آموزش کشور درج میشود، برای ارائه خدمت در شهرستانها و مناطق محروم و کمبرخوردار کشور با اولویت پذیرش دانشجویان بومی میباشد. در صورت نبود داوطلب برای بخشی از این ظرفیت، ظرفیت باقیمانده به داوطلبان آزاد سایر مناطق کشور با اولویت تعهد به ارائه خدمت در شهرستانها و مناطق محروم و کمبرخوردار کشور اختصاص خواهد یافت.
تبصره ۲- سازمان سنجش آموزش کشور مکلف است هر ساله قبل از انتشار دفترچه کنکور سراسری و نیز پس از اتمام فرآیند پذیرش در دانشگاهها، گزارشی از این افزایش ظرفیت در رشتههای مزبور را به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور اعلام کند. ستاد نیز موظف است گزارش سالانه اجرای این مصوبه را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه نماید.
تبصره ۳- سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان اداری و استخدامی کشور موظفند زیرساختهای آموزشی و رفاهی و منابع مالی و انسانی مورد نیاز برای توسعه کیفی آموزش دندانپزشکی متناسب با افزایش ظرفیت این مصوبه را با رعایت قوانین و مقررات مربوط، تامین نمایند.
تبصره ۴- دوره تعهد ارائه خدمت برای ظرفیتهای افزایشیافته در این مصوبه و ماده واحده «افزایش ظرفیت پزشکی در مقطع عمومی» مصوب جلسات ۸۵۱ و ۸۵۲ مورخ ۱۴۰۰/۹/۲۳ و ۱۴۰۰/۱۰/۰۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی، یک و نیم برابر دوره تحصیل میباشد و شامل موارد قانون اصلاح بند (۳) ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی نخواهد شد. همچنین متعهدین مشمول پس از ایفاء نیمی از دوره تعهد؛ میتوانند برای ادامه تحصیل در مقطع تخصص اقدام کنند. این متعهدین در صورت پذیرش و ادامه تحصیل در مقطع تخصص، میبایست بخش باقیمانده از دوره تعهد خود را پس از اتمام دوره تخصص به انجام برسانند. مدت تحصیل در دوره تخصص جزء مدت تعهد خدمت محسوب نخواهد شد و ارائه مدرک تحصیلی مشمولان مذکور بعد از اتمام دوره تعهد موردنظر، بلامانع است.
سید ابراهیم رئیسی
رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی
مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی در کنکور
به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی؛
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سازمان سنجش آموزش کشور
ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور
ماده واحده «افزایش ظرفیت پزشکی در مقطع عمومی» که بنا به پیشنهاد ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور و در جلسات ۸۵۱ و ۸۵۲ مورخ ۲۳/۹/۱۴۰۰ و ۰۷/۱۰/۱۴۰۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا، ابلاغ میشود:
ماده واحده:
با استناد به بند ۵-۴ سیاستهای کلی علم و فناوری ابلاغی مورخ ۲۹/۰۶/۱۳۹۳ مقام معظم رهبری(مدظله) با موضوع تنظیم رابطه متقابل تحصیل با اشتغال و بند ۲-۵ سیاستهای کلی سلامت ابلاغی مورخ ۱۸/۰۱/۱۳۹۳ مقام معظم رهبری (مدظله) با موضوع ارتقاء شاخصهای سلامت برای دستیابی به جایگاه اول در منطقه و همچنین بند ۱۳ این سیاستها با موضوع توسعه کیفی و کمی نظام آموزش علوم پزشکی و مستند به اقدام ملی ۱۴ از راهبرد کلان ۶ نقشه جامع علمی کشور در خصوص تنظیم ظرفیت دانشگاهها و درراستای اتخاذ تدابیر مناسب برای مواجهه با بحران پیری جمعیت در آینده؛ رفع کمبود پزشک؛ جلوگیری از فرسودگی کادر درمان و کاهش آسیبپذیری نظام سلامت در مواجهه با بحرانها؛ افزایش دسترسی اقشار مختلف مردم به پزشک و تنظیم ظرفیت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی بر اساس نیاز جامعه، با توجه به سرانه پزشک به جمعیت ۱۳ در ده هزار در سال جاری و به منظور دستیابی به سرانه پزشک به جمعیت ۲۰ در ده هزار در سال ۱۴۱۰، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است بهگونهای برنامهریزی نماید که ظرفیت پذیرش دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالیِ تحت نظارت آن وزارت برای رشته پزشکی در مقطع عمومی، از سال ۱۴۰۱ به مدت حداقل چهار سال، در هر سال ۲۰ درصد نسبت به سال قبل به شرح جدول ذیل افزایش یابد.
در ضمن پس از چهار سال، درباره ثابت ماندن یا افزایش ظرفیت با پیشنهاد ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیمگیری خواهد شد.
سال پذیرش | افزایش پذیرش در سال هدف | جمع پذیرش در سال هدف |
۱۴۰۰ | – | حدود ۸۰۰۰ هزار نفر |
۱۴۰۱ | معادل ۱۶۰۰ نفر (۲۰%) | ۹۶۰۰ نفر |
۱۴۰۲ | معادل ۱۹۲۰ نفر (۲۰%) | ۱۱۵۲۰ نفر |
۱۴۰۳ | معادل ۲۳۰۴ نفر (۲۰%) | ۱۳۸۲۴ نفر |
۱۴۰۴ | معادل ۲۷۶۵ نفر (۲۰%) | ۱۶۵۸۸ نفر |
تبصره ۱: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است در تمامی کد رشته محل های پزشکی عمومی در مراکز آموزش پزشکی تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی، این افزایش ظرفیت را اعمال نماید. این افزایش ظرفیت مخصوص داوطلبان آزاد شهرستانها و مناطق محروم و کم برخوردار می باشد. پذیرش در این افزایش ظرفیت که به صورت کد رشته محلهای مشخص در دفترچههای راهنمای سازمان سنجش آموزش کشور درج می شود، صرفا برای ارائه خدمت در شهرستانها و مناطق محروم و کم برخوردار خواهد بود. در صورت عدم وجود داوطلب واجد شرایط برای بخشی از این ظرفیت، ظرفیت باقیمانده صرفاً به داوطلبان آزاد سایر مناطق کشور با تعهد ارائه خدمت در شهرستانها و مناطق تعیین شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اختصاص خواهد یافت. آیین نامه اجرایی این ماده واحده از جمله میزان و نحوه تعهدات پذیرفته شدگان توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حداکثر طی یک ماه تدوین و پس از تصویب در شورای سنجش و پذیرش دانشجو، برای اجرا ابلاغ میگردد.
تبصره ۲: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است طرح افزایش ظرفیت در رشته های تخصصی پزشکی، دندانپزشکی عمومی و تخصصی دندانپزشکی به همراه اصلاحات پیشنهادی خود برای تشویق دانشجویان به تحصیل در رشته های تخصصی پزشکی مورد نیاز و کممتقاضی را تهیه و ظرف مدت دو ماه جهت تصویب به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارائه نماید.
تبصره ۳: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است با همکاری نهادهای ذیربط نسبت به برنامهریزی جهت استقرار فراگیر شبکه سلامت اقدام و طرح نظام ارجاع و پزشکی خانواده و بهرهگیری از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی در نظام سلامت را ظرف مدت سه ماه جهت تصویب به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارائه دهد.
تبصره ۴: سازمان سنجش آموزش کشور موظف است هر ساله قبل از انتشار دفترچه کنکور سراسری، گزارشی از این افزایش ظرفیت در رشتههای مزبور را به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور اعلام نماید. ستاد موظف است گزارش سالانه اجرای این مصوبه را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه نماید.
سیدابراهیم رئیسی
رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی
منبع : مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی
نکات مربوط به نحوه پذیرش پزشکی و دندانپزشکی در دفترچه انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۱
نظرتون در رابطه با مطلب بالا چیه؟
1- کامنت های مربوط به اشکالات و مشاوره درسی پاسخ داده نمی شود.
2- نظرات حاوی توهین، تحقیر و تمسخر به افراد یا سازمان ها دولتی یا خصوصی به هر شکلی تایید نمی شوند.
3- نظرات شما پس از ارسال، در اولین فرصت (حداکثر 24 تا 48 ساعت) تایید می شوند.
نکته مهم : پاسخ به کامنت ها نظر قطعی نمی باشد و توصیه می شود حتما از منابع مرجع همچون سازمان سنجش، آموزش و پرورش و مراکز دانشگاهی اطمینان لازم را به عمل آورید.
:: ارسال کامنت به معنی پذیرفتن شرایط ارسال دیدگاه می باشد. ::