مصوبه کنکور 1402 لغو می شود؟
شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرده است که از 1402 مصوبه ای را برای اجرا تصویب کرده است که شامل بندهای مختلف در رابطه با شیوه پذیرش داوطلبان دانشگاه از جمله کنکور دو مرحله ای، 60درصد تاثیر قطعی معدل دوازدهم و حذف دروس عمومی از سوالات کنکور سراسری می باشد.
اما این مصوبه با مخالفت ها و انتقاداتی روبرو شده است که در تازه ترین خبر، احتمال لغو این مصوبه امکان پذیر می باشد.
محسن جلواتی قائم مقام دیدهبان شفافیت و عدالت در گفتوگو با خبرنگار تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس با اشاره به تناقص مصوبات درباره کنکور، اظهار کرد: ملاک عمل مصوبه مجلس، میانگین معدل نمرات سه سال آخر دبیرستان بوده و اثر مثبت معدل مدنظر است و مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان میکند فقط میانگین معدل سال آخر دبیرستان با اثر قطعی ۶۰ درصد ملاک عمل است؛ پس از آنجا که این دو مصوبه با هم در تعارض هستند، وزارت علوم نسبت به این تعارض از معاونت حقوقی رئیسجمهور، استعلام کرد.
وی ادامه داد: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به معاون حقوقی رئیس جمهور درباره تعارض بین برخی از مواد قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ با مفاد مصوبه جلسه شماره ۸۴۳ مورخ ۱۵ تیرماه ۱۴۰۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع سیاستها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی نامه نوشت.
جلواتی افزود: معاون حقوقی امور رئیسجمهور در پاسخ به آن نامه اعلام کرد «به موجب مصوبه مورخ ۲۰ آبان ۱۳۷۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای یاد شده به عنوان مرجع عالی سیاستگذاری در چارچوب سیاستهای کلی نظام محسوب میشود و مجلس شورای اسلامی به عنوان مرجع قانونگذاری، در سال ۱۳۹۲ راجع به نحوه سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزشی کشور مبادرت به قانونگذاری کرده است و مطابق تدبیر مقام معظم رهبری در مواردی که مجلس شورای اسلامی اقدام به وضع قانون کرده باشد، شورای عالی انقلاب فرهنگی صلاحیت ورود ندارد لذا قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزشی کشور مصوب ۱۰ شهریور ۱۳۹۲، ملاک اقدام است».
وی گفت: همانطور که پاسخ را میبینید، مصوبه مجلس تقدم داشته،در عین حال شورای عالی انقلاب فرهنگی، مرجع عالی سیاستگذاری در چارچوب سیاستهای کلی نظام محسوب میشود اما شورا صلاحیت ورود به این موضوع را نداشته است.
جلواتی تصریح کرد: رونوشت این نامه برای رئیسجمهور هم ارسال شده است تا در جریان باشد و بر این اساس ملاک عمل سازمان سنجش همین نامه معاون رئیسجمهور باید باشد؛ البته باید تدابیری اندیشیده شود تا زیرساختها تأمین شود و با عجله نسبت به حذف کنکور اقدام نشود.
وی با بیان اینکه عدالت باید سرلوحه کار باشد، گفت: بر این اساس کنکور ۱۴۰۲ هم مانند کنکورهای سالهای قبل خواهد بود یعنی مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرا نمیشود.
منبع : خبرگزاری فارس
5 بهمن
مصوبه کماکان پابرجاست/ تاثیر معدل دهم و یازدهم نیز به آن اضافه شد
به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی ؛ با تصویب اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و اصلاح مصوبه «سنجش و پژوهش دانشجویان» معدل سالهای تحصیلی دهم، یازدهم و دوازدهم دانشآموزان تأثیر قطعی در کنکور پیدا میکند.
هشتصد و پنجاه و پنجمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی عصر روز سهشنبه برگزار شد. دستور اصلی در این جلسه اصلاحی در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص سیاستهای سنجش و پژوهش دانشجویان بود.
اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی بر این موضوع تأکید داشتند که هیچگونه تعارضی بین مصوبه این شورا با مصوبه مجلس شورای اسلامی در مورد سیاستهای سنجش و پژوهش دانشجویان وجود ندارد و این مصوبات مکمل یکدیگر هستند. ضمن اینکه شورای عالی از سال ۱۳۶۷، مصوباتی در خصوص کنکور داشته است.
در جلسه هشتصد و چهل و سوم شورای عالی انقلاب فرهنگی محاسبه سالهای دهم، یازدهم و دوازدهم در تعیین سرنوشت کنکور در پیش نویس شورا قرار داشت و همچنین در مصوبه مجلس شورای اسلامی هم تاثیر این 3 سال قید شده است اما به دلایلی در آن جلسه توافق نشد، لذا دستوری که در آن جلسه وجود داشت در جلسه امروز نهایی شد.
بر اساس دستور قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی، اعمال تاثیر قطعی معدل سال دوازدهم در سال 1402 به تصویب رسیده شد و امروز هم قرار شد که تاثیر قطعی سال یازدهم در سال 1403 و تأثیر قطعی سال دهم در سال 1404 اجرایی شود.
براساس این مصوبه سالهای تحصیلی دهم، یازدهم و دوازدهم دانشآموزان تأثیر قطعی در کنکور پیدا میکند.
با این مصوبه 60 درصد معدل دوره دبیرستان برای دروس عمومی و تخصصی در کنکور نقش دارند و محتوای کنکور سراسری نیز تنها به دروس تخصصی تعلق پیدا میکند و تأثیر دروس عمومی در امتحانات دوره متوسطه نمایان میشود.
نحوه محاسبه سهم سه سال متوسطه دوم مبتنی بر آئین نامه اجرائی خواهد بود که به تصویب شورای سنجش و پذیرش دانشجو خواهد رسید.
چنانچه اخبار بیشتری از سوی ارگان های تصویب کننده و اجرا کننده در این رابطه منتشر شد، این مطلب آپدیت میشه
سلام وقتتون بخیر.
این بالاخره تصویب شد یا نه؟
اونقدر استرس دارم که هر روز منتظرم تا سکته کنم.
سلام وقتتون بخیر
لطفا لطفا اینقدر به خودتون استرس وارد نکنید و حساسیت نشون ندید
بهتر از اخبار هم تا یکماه دوری کنید
کنکور چه باشه چه نباشه صرفا مرحله ای زندگی هست و خیلی ها باهاش موفق میشن و خیلی ها هم از راه دیگه ای غیر از کنکور موفق میشن و بایدی وجود نداره در این مسیر
پس اگر برنامه ریزی کردید طبق همون جلو برید، اگر تصویب شد بالاخره شما هم مطابق با شرایط کارهایی که لازم هست رو انجام میدید همین، توکل کنید به خدا
سلام تورو خدا اگه میتونید پیام منو بهشون برسونید که اینکارو نکن .حداقل از کنکور ۱۴۰۳ این برنامه رو انجام بدن . اخه کسی که از ثبت نام کنکور ۱۴۰۱ جامونده و پشت کنکوری یا نظام قدیم هست و برای معدل زیاد تلاشی نکرده والان تمام تمرکزش گذاشته واسه کنکور سال ۱۴۰۲ چه گناهی کرده یا اون دانش اموزیی ک روستایی هستش ومعلم درست و درمونی نداشته ومعدلش پایین بوده واز الان داره برای کنکور ۱۴۰۲ میخونه چه گناهی کرده اخه واسه اینام فکری کردن اینا باید از کجا پول بیارن ک معدلشونو دوباره ترمیم کنن اصلا اینطوری باعث میشن ایناکلی از رسیدن ب هدفشون عقب بیفتن وعمرشون الکی هدر بره مگه ما چقدر عمر میکنیم ب خدا خیلی از دوستای من اینطورین .
با این کارشون باعث میشن ما از ارزو هامون دست بکشیم وپیش پدر و مادرمون ک چشم و امیدشون ب ماست شرمنده وخجالت زده بشیم تورو ب امام حسین اگه صدامو میشنوید اینکارو نکنید
اخه چرا باید شورای عالی انقلاب فرهنگی تاثیر معدل رو قطعی کنه !!! 90 درصد داوطلبان پشت کنکوری سال 98 به قبل زیاد روی معدل حساب نکردن و از دستشون پریده و تموم امیدشون به نتیجه کنکوره و اگه تاثیر 60 درصد معدل قطعی بشه همشون از دور رقابتها باید حذف بشن. بیشتر امتحانات نهایی هم توشون تقلب میشه و حتی رانت و هنوز مثل کنکور امنیت نداره که 60 درصد روی نمرش تاثیر قطعی بذارن. اگر برای اینهمه حجم پشت کنکوریها قانون ترمیم معدل بذارن برای هر درس 200/300هزار تومنو الان چه کسی توانشو داره پرداخت کنه!! حالا هزینه های سرسام اور کتابهای کنکور را هم بیا روش که باید متحمل بشن. قانون تاثیر معدل 60 درصد قطعی بی عدالتی و بی انصافی و اجحاف در حق صدهاهزار پشت کنکوریه که به هر دلیلی نتونسنن تو امتحانات حاضر بشن. از اقای دکتر نادری عضو کمیسیون اموزش مجلس هم متشکرم که همیشه پیگیر این موضوع بودن و همیشه عادل قانونگذاری کردن.
اینکه میگن به صورت الکترونیک برگزار میشه دقیقا یعنی چطور?
سلام
این بحث برای 1403 مطرح هست و هنوز جزئیاتش مشخص نشده
ولی یا باید سخت افزار و رایانه آماده کنند در حوزه آزمون و داوطلبان برن پشت سیستم و آزمون بدن، یا اینکه داوطلبان مراجعه می کنند به حوزه آزمون و اونجا با گوشی خودشون هم بتونند در این آزمون شرکت کنند
برای کل کشور زیر ساخت فوق العاده بالایی میخواد که باید دید اجرایی میشه یا خیر