معرفی جامع و کامل رشته داروسازی
معرفی جامع و کامل رشته داروسازی
هدف این رشته نیز فقط تربیت داروساز نمیباشد. چرا که داروسازی تنها یکی از تخصصهای فارغالتحصیل این رشته است. رشته داروسازی بخشی از علوم پزشکی است که در رابطه با تولید و ساخت دارو، بررسی وضعیت دارو در بدن انسان و موجودات زنده و میزان تأثیر دارو در سلامت جامعه و کم کردن بحرانهای بیماریزا نقش ایفا میکند. به عبارت دیگر رشته داروسازی به شناخت ماده مؤثر، فرموله کردن این ماده (تبدیل ماده مؤثر به فرمی که قابل مصرف برای بیمار باشد مثل قرص، کپسول، شربت یا استفاده از روشهای تزریقی) و بررسی اثرات دارو بر بدن بیمار میپردازد.
مشخصات دوره دکترای عمومی داروسازی:
حداقل طول دوره دكتري داروسازي 5/5 سال مي باشد و بيشينه آن 9 سال میباشد لازم به توضيح است كه سنوات تحصيلي دانشجويان مشمول نظام وظيفه حداكثر 8 سال ميباشد و كميسيون موارد خاص دانشگاه ميتواند 2 ترم به آن اضافه نمايد. تعداد کل واحدهای درسی دوره211واحد (در 2 مرحله) میباشد
جدول دروس رشته داروسازی
خوندن رشته داروسازی سخته ؟
در مورد درس خوندن باید بگم که حسابی باید بخونی چون بیشتر درساش حفظی هست البته ازمایشگاه هم تا دلت بخواد داره واز انواع علوم از شیمی و فیزیک و پزشکی و داروشناسی و گیاه شناسی و غیره توش هست و وقتی درست تموم شه اگه حسابی توی این ۶ سال تلاش کرده باشی واسه خودت یه پا علامه میشی بر خلاف پزشکی که بعد از علوم پایه کار توی بیمارستان شروع میشه داروسازی تقریبا تمام طول تحصیل توی دانشگاه و ازمایشگاهی.نقل شده ازدانشجو(مکتبستان)
داروسازی مناسب شماست اگر…
مقاطع بالاتر از کارشناسی رشته داروسازی
پس از اخذ مدرک دکترای عمومی دارو سازی به شرط داشتن معدل کل بالاتر از ۱۵، دانشجو میتواند در امتحان دوره تخصصی شرکت کند. دانشجویان پذیرفته شده در دوره تخصصی بسته به گرایش تحصیلی خود، واحدهای گوناگون و متنوع دیگری را (تقریبا 04 واحد) در سطح پیشرفته و تخصصی میگذرانند که بخش عمده آن پایان نامه تخصصی است. قبل از انتخاب پایان نامه تخصصی، دانشجو باید در امتحان جامع تخصصی که در سطح کشور برگزار می شود نمره قبولی را کسب نماید.
کاربرد این رشته و وضعیت بازار کار رشته داروسازی
دانش آموختگان این رشته می توانند در زمینههای زیر مشغول به کار شوند. داروخانه شهری به عنوان مسئول که بر حسن اجرای امور نسخه پیچی و راهنمایی متقاضیان خدمات دارویی نظارت دارد- داروخانه بیمارستانی به عنوان مسئول فنی که بر حسن اجرای امور نسخه پیچی و تامین داروهای بخشهای مختلف بیمارستان و راهنمایی متقاضیان خدمات دارویی نظارت دارد – در داروخانه اعم از شهری و بیمارستانی در انتخاب و مصرف صحیح داروها به بیماران و پزشکان کمک نمایند – با ارائه اطلاعات صحیح به پزشک و بیمار باعث کاهش عوارض سمی و جانبی داروها گردد -در سازمانها و موسسات دارویی به عنوان مدیر فعالیت نماید- در کلیه امور مربوط به دارو اعم از ارتباط با کارخانههای داروسازی یا دیگر مراکز تولید دارو، و شبکههای بهداشتی در سطح اجرایی و نظارتی ارائه خدمات نمایند. در کارخانههای داروسازی بر ساخت و کنترل داروها به عنوان مسئول فنی نظارت نماید- در بخش های پژوهشی شامل مراکز تحقیقاتی و همچنین تحقیق و توسعه کارخانههای داروسازی ارائه خدمات نماید.
منبع:دانشکده داروسازی تبریز،دانشکده شهید بهشتی،گاج+پی سی کنکور