معرفی جامع و کامل رشته ی مهندسی هوافضا+فیلم
معرفی جامع و کامل رشته ی مهندسی هوافضا
معرفی رشته مهندسی هوافضا
رشتهی مهندسی هوافضا که مربوط به طراحی و محاسبات اجسام متحرک در هوا و فضا همچون هواپیمای بال ثابت، بالگرد، موشک، فضاپیما، شبیهسازهای پرواز و غیره میباشد، یکی از پیشرفتهترین رشتههای مهندسی است. بسیاری از زمینههای علوم و مهندسی در این رشته متبلور میشود. مهندسی هوافضا در بسیاری از کشورها از جمله ایران یکی از پیشروترین زمینههای پژوهشی است و بودجههای کلان نظامی و غیرنظامی که صرف این رشته میشود، زمینههای پیشرفت و جهش در دیگر حوزههای علوم مهندسی را فراهم ساخته است.
تواناییها و مهارتهای لازم رشته مهندسی هوافضا
مهارت عالی در حل مساله، مهارت زیاد در زمینه ریاضیات، فیزیک و فناوری اطلاعات، آشنایی با نرمافزارهای طراحیهای کامپیوتری، دانش فنی عالی، توانایی برنامهریزی، اولویتبندی و مدیریت پروژه، به روز بودن و آگاهی از جدیدترین پیشرفتها، آگاهی کامل نسبت به قوانین نظارتی مهندسی، توانایی کار تیمی، توانایی خوب در تحلیل مسایل و آشنایی با زبان انگلیسی از جمله مهارتها و تواناییهای لازم برای موفقیت در این رشته میباشند.
مقاطع بالاتر تحصیلی رشته مهندسی هوافضا
این رشته در مقطع کارشناسیارشد در 5 گرایش آیرودینامیک، پیشرانش (جلوبرنده)، دینامیک پرواز و کنترل، سازههای هوافضایی و مهندسی فضایی ارائه میشود.
کاربرد و وضعیت بازار کار رشته مهندسی هوافضا
مهندس هوا فضا میتواند در صنایع و مؤسسات تحقیقاتی هواپیمایی، موشکی و ماهواره فعالیت کنند. همچنین در کلیه مؤسسات و سازمانهایی که به نحوی از وسایل پرنده استفاده میکنند، به عنوان کارشناس تحقیق در عملیات و تعمیر و نگهداری فعالیت نماید. از سوی دیگر چون سازه اتومبیل و کشتی مشترکات زیادی با سازه یک هواپیما دارد و توربینهای گاز یک نیروگاه یا ایستگاه پمپ گاز همانند یک موتور جت تحلیل و طراحی میگردد. یک مهندس هوا فضا علاوه بر شرکتهای هوایی در نیروگاهها، صنایع نفت و گاز و صنایع خودروسازی فرصتهای شغلی خوبی دارد. علاوه بر ساخت هواپیما فارغالتحصیلان رشته مهندسی هوافضا میتوانند در فرودگاهها در قسمت تعمیر و نگهداری هواپیما و همچنین در صنایع دفاع روی طراحی موشک و جنگافزارها فعالیت کنند یا میتوانند روی آئرودینامیک خودروها، سازههای خودروسازی و تولید توربینهای بخار برای تولید برق کار کنند.
درآمد مهندس هوافضا چقدر است؟
- در آمریکا متوسط درآمد سالیانه مهندسای هوافضا۹۷.۴۸۰ دلار (متوسط درآمد سالانه مهندسان ۸۳.۳۴۰ دلار و برای همه مشاغل۳۳.۸۴۰ دلار) در سال ۲۰۱۰ و مطابق با آخرین آمارها در سال ۲۰۱۳، ۱۰۲.۱۰۰ دلار بوده و در انگلیس متوسط درآمد برای افراد تازه کار سالانه ۳۰ تا ۳۷ هزار دلار، برای افراد باتجربه بین ۴۲ تا۶۰ هزار دلار و برای مهندسان ارشد بین ۶۷ تا۹۸ هزار دلاره که اگه این اعداد رو در دلار تقریبا ۳هزار تومانی ضرب کنیم بهتر قابل درک است. البته در کشورهای توسعه یافته تمامی مهندسین درآمد بالاتری نسبت به کشورهایی مثل ایران دارند و هوافضا هم تقریبا در صدر آنهاست. شاید یکی از دلایل بالا بودن درآمد، بازار کار بسیار گسترده صنعت هوافضا در این کشورها باشه اما با توجه به پیشرفت کشور در این زمینه، هوافضا آینده خوبی در ایران خواهد داشت.
معرفی تصویری رشته هوافضا
چه دانشگاه هایی دانشجوی رشته ی هوافضا را پذیرش می کنند:
ردیف نام دانشگاه شهر 1 دانشگاه صنعتی ارومیه ارومیه 2 دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران 3 دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی تهران 4 دانشگاه صنعتی شریف تهران 5 دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران 6 مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا بویین زهرا
- هوافضای جوان،انتشارات گاج،سایت پی سی کنکور