تام لند

نگرش

تام لند

اخبار کنکور
مطالب کنکوری
امتحانات نهایی
جزوات آموزشی
سوالات کنکور
پرسش و پاسخ

پشت کنکور ماندن برای کنکور 1400 یا رفتن به دانشگاه؟ + نکات مهم

پشت کنکور ماندن برای ۱۴۰۰

پشت کنکور بمانم یا برم دانشگاه؟

پشت کنکور ماندن برای کنکور 1400 یا رفتن به دانشگاه؟ ؛ هنگام اعلام نتايج کنکور سراسری، يکي از مهم‌ترين دغدغه‌های داوطلبانی که رتبه خوبی کسب نکرده‌اند، اين است که آيا با توجه به رتبه خود ، انتخاب رشته کنند يا برای سال 1400 پشت کنکور بمانند.

به نظر ما، انتخاب هر يک از اين راه‌ها به نوبه خود صحيح است؛ اما مهم اين است که با تامل و بررسي جوانب مختلف، انتخاب رشته شود تا داوطلب پس از يک سال، احساس پشيماني نکند و زمان، انرژي و سرمايه‌اش به هدر نرود. به همین دلیل می خواهیم یک سری از نکات را در مورد پشت کنکور ماندن و یا انتخاب رشته و رفتن دانشگاه بگوییم ،پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

 

فهرست مطالب :

– چند سال می توانیم پشت کنکور بمانیم ؟

– سختی های پشت کنکور ماندن برای کنکور ۱۴۰۰

– چگونه می توان برای کنکور 99 پشت کنکور ماند و موفق شد؟

– نکات مهم برای کسانی که می خواهند برای کنکور 1400 پشت کنکور بمانند

 

چند سال می توانیم پشت کنکور بمانیم ؟

اگر می خواهید برای کنکور 1400 پشت کنکور بمانید و داوطلب خانم هستید که هیچ محدودیتی ندارید،اما اگر داوطلب آقا هستید باز هم محدودیتی ندارید اما باید از نظر نظام وظیفه مشکلی نداشته باشید،که در این مورد توضیح کوتاهی خواهیم داد،شما برای پشت کنکوری ماندن سال اول مشکل ندارید ولی اگر بخواهید برای بار دوم پشت کنکور بمانید و یا حتی برای بار سوم پشت کنکور بمانید باید در یکی از دانشگاه های پیام نور و یا آزاد یا غیرانتفاعی ثبت نام کنید و به این شکل می توانید از معافیت تحصیلی استفاده و به محض قبولی در کنکور سراسری از دانشگاه پیام نور انصراف دهید،اطلاعات بیشتر را در مطلب قوانین معافیت تحصیلی برای دانش آموزان و پشت کنکوری ها را بخوانید

 

– پشت کنکور موندن برای کنکور 1400 سخت است !

هر ساله تعداد قابل توجهي از داوطلبان، بعد از تعطيلات نوروزي تصميم مي‌گيرند که براي کنکور سال بعد آماده شوند و معتقدند که سال دوازدهم، به دليل حضور در مدرسه، زمان کافي را براي مطالعۀ دروس پايه و سال چهارم به صورت تستي نداشته‌اند، اما سال بعد مي‌توانند تمامِ وقت و همّ و غمّ خود را براي کنکور بگذارند. اين داوطلبان، ماه هاي آخر منتهي به آزمون سراسري را خوب درس نمي‌خوانند و مي‌گويند بعد از برگزاري کنکور، شروع به مطالعه خواهند کرد و يک سال فرصت براي مطالعه خواهند داشت. عده‌اي نيز بعد از اعلام نتايج کنکور 99 به اين نتيجه مي‌رسند که سال گذشته خوب مطالعه نکرده‌اند و به دليل نداشتن تجربۀ کافي، شيطنت نوجواني يا هر دليل ديگري، در حد توانايي‌هاي خود ظاهر نشده‌اند. آنها مي‌گويند وقتي در خانه هستيم و استرس امتحان‌هاي مدرسه را نداريم، مي‌توانيم ساعات بيشتري را صرف مطالعه کنيم و با مرور مرتب مطالب درسي و رفع نقاط ضعف خود، براي آزمون سراسري سال آينده به طور کامل آماده شويم.

داوطلباني که چنين ديدگاهي دارند، بيشتر در گروه آزمايشي علوم تجربي هستند؛ زيرا در ساير گروه‌ها داوطلبان مي‌توانند اگر رتبۀ مناسبي کسب نکردند، رشتۀ مورد نظر خود را در دانشگاه پيام‌نور، دانشگاه آزاد يا دانشگاه‌هاي غيرانتفاعي دنبال کنند؛ اما در رشته‌هاي پزشکي و پيراپزشکي، حتي در دانشگاه آزاد يا در پرديس‌هاي خودگردان دانشگاه‌هاي دولتي، داوطلب بايد رتبۀ قابل قبولي داشته باشد تا بتواند در اين قبيل از رشته‌ها ادامۀ تحصيل دهد.

نکته اينجاست داوطلبي که در حال حاضر رتبه‌اش در سهميه 30 هزار يا بيشتر شده است و مي‌خواهد به اميد قبولي در رشته‌هاي پزشکي در آزمون سراسري سال آينده درس بخواند، چقدر بايد مطالعه کند تا رتبۀ خود را 10 يا 15 برابر کاهش دهد؟! آيا داوطلبي که به اميد کنکور سال آينده مانده است، مي‌داند که با چه رقابت سنگين و فشرده اي روبروست؟!

از سوي ديگر، داوطلباني که امسال انتخاب رشته نمي‌کنند، همه به اميد قبولي در بهترين رشته‌هاي دانشگاهي، از رفتن به دانشگاه باز مانده و يک سال ديگر را صرف مطالعۀ دروس کرده‌اند. برخي از اين داوطلبان انگيزه بسياري دارند و با اينکه رتبه‌شان در حد قبولي در بسياري از رشته‌هاي دانشگاهي است، به اميد کسب رتبۀ عالي و پذيرش در رشتۀ ايده آل خود، مي‌خواهند سال آينده در آزمون سراسري شرکت کنند. حال يک داوطلب آزمون سراسري، که حتي در بعضي از دروس امتحاني‌اش نمرۀ منفي کسب کرده است، توان و روحيۀ رقابت با داوطلبان با انگيزه و پرتلاش ذکر شده را دارد يا فقط در عالم خيال فکر مي‌کند که مي‌تواند سال آينده در رشته‌اي ايده آل که مورد استقبال بيشتر داوطلبان است، قبول شود؟

متاسفانه در عمل مي‌بينيم که بسياري از داوطلبان در سال دومي که کنکور مي‌دهند، رتبه‌اي بدتر از سال اول کسب مي‌کنند. بسياري از آنها، برخلاف تصورشان، درس زيادي نمي‌خوانند؛ زيرا پرسش‌هاي کلاسي و امتحان‌هاي مدرسه حذف شده‌ است و آنها مجبور نيستند که به کسي پاسخگو باشند. همچنين اين افراد فکر مي‌کنند که فرصت زيادي دارند، و براي همين، منظم و با برنامه درس نمي‌خوانند و گاه ساعات مطالعه‌شان از دوراني که مدرسه مي‌رفتند نيز کمتر است.

برخي از داوطلبان نيز در جلسه برگزاري کنکور سراسري، اضطراب بيشتري را تجربه مي‌کنند؛ چون انتظار دارند که بعد از گذشت يک سال، حتماً در رشتۀ مورد نظر خود پذيرفته شوند، و وقتي پاسخ يک سؤال را نمي‌دانند، بسيار نگران و مضطرب مي‌شوند، و اضطراب زياد در کم کردن دقت و فراموش کردن مطالب درسي ، نقش مهمي دارد.

در اين ميان، برخي از مؤسسات به ظاهر آموزشي، با تبليغات عجيب و غريب خود، داوطلبان را، با هر رتبه و سطح دانشي، به ماندن ترغيب مي‌کنند. آنها مي‌گويند شما با هر سطح علمي، اگر سال بعد در کلاس‌هاي ما ثبت‌نام کنيد يا کتاب‌ها و سي دي‌هاي ما را بخريد، در دانشگاه و رشتۀ مورد نظر خود حتماً پذيرفته مي‌شويد، و در تاييد سخنشان نيز آمارهاي ضد و نقيضي را ارايه مي‌دهند که چيزي جز دروغ نيست.

به ياد دارم که چند سال پيش، يکي از اين مؤسسات در تبليغات گستردۀ خود اعلام کرده بود فردي که رتبۀ پنج رقمي داشته، با بهره گيري از مشاوره و سي‌دي‌هاي علمي مؤسسه آنها از بهمن ماه شروع به مطالعه کرده و در رشتۀ دندانپزشکي پذيرفته شده است؛ در حالي که فرد مورد نظر، سال بعد اصلاً مجاز به انتخاب رشته در رشته محل‌هاي روزانه و شبانه نشده بود و در رشتۀ علم اطلاعات و دانش‌شناسي (کتابداري) دانشگاه پيام‌نور يکي از شهرستان‌ها پذيرفته شده و رتبه اش هم از سال قبل بدتر شده بود !!

همچنين داوطلبي بود که بيش از ده سال کنکور مي‌داد و هر سال به اميد پذيرفته شدن در رشتۀ ايده‌آل خود، سراغ يکي از اين مؤسسات رفت و در نهايت نيز راضي به رفتن به رشته‌اي شد که با ايده‌آلش فاصله‌اي بسيار داشت؛ رشته‌اي که در همان سال اولي که کنکور مي‌داد نيز مي‌توانست پذيرفته شود !

حالا اگه به فکر انتخاب رشته افتادین و فکر میکنید توان کافی برای دوباره پشت کنکور ماندن رو ندارید و در مورد سایر رشته ها (لینک معرفی رشته های دانشگاهی) هم به اندازه کافی تحقیق کردید و علاقه مند شدین و احساس می کنید می تونید در اونا موفق بشید خیلی هم عالیه ،مهمه اینه که از خودتون راضی باشید و هیچوقت در آینده خودتون رو سرزنش نکنید.

– چگونه برای کنکور ۱۴۰۰ می توان پشت کنکور ماند و موفق شد؟

هر چند که ما معتقديم پشت کنکور ماندن و در رقابتي تنگاتنگ با داوطلباني با انگيزه شرکت کردن، کاري بسيار دشوار است، اما در عمل مي‌بينيم که تعدادي از داوطلبان مي‌توانند از پسِ اين مهم برآيند؛ افرادي که براي يک سال با يک برنامه‌ريزي دقيق مطالعه مي‌کنند، و اگر در آزمون‌هاي آزمايشي رتبۀ خوبي کسب نکردند، نااميد نمي‌شوند؛ افرادي که در اين يک سال، سراغ تلفن همراه، کامپيوتر، تفريح با دوستان و گشت و گذارهاي بدون برنامه نمي‌روند، و اگر استراحت يا تفريحي نيز دارند، کاملاً حساب شده است. اين دسته از داوطلبان، درس خواندنشان ريتم درست و منظمي دارد؛ نه اينکه شهريور و مهر را «بکوب» درس بخوانند و بهمن ماه خسته و دلزده باشند و بعضي از روزها يا هفته‌ها نيز نيم نگاهي نيز به کتاب‌هاي درسي خود نيندازند.

بيشتر اين داوطلبان، زماني که سال چهارم بودند، با مشکلي ناخواسته روبرو شدند و رتبه‌شان، برخلاف انتظار والدين يا آموزگارانشان، چهار رقمي شده است، و امسال با رفع مشکل مورد نظر، يا کنار آمدن و پذيرفتن آن، با همت بيشتري درس مي‌خوانند، و در نهايت نيز رتبه‌اي مطابق ميل خود کسب مي‌کنند. عده‌اي نيز روش درس خواندنشان اشتباه بوده است و اکنون با کسب تجربه‌اي يکساله، مي‌دانند که چگونه بايد مطالعه کنند و نگاه دقيق‌تري به ضعف‌هاي علمي و ناتوانايي‌هاي خود دارند.

اما اگر صادق باشيم، احتمال اينکه داوطلبي به خاطر ضعف علمي، رتبۀ پنج رقمي يا شش رقمي آورده باشد و طي يک سال مطالعه بتواند رتبه‌اي دو رقمي يا سه رقمي کسب کند، بسيار کم است.

پس بهتر است قبل از اينکه با اطمينان بگوييم امسال انتخاب رشته نمي‌کنم و خود را براي آزمون سراسري سال بعد آماده مي‌کنم، توانمندي‌هاي علمي و روحي خود را بسنجيم و به قول معروف، بي‌گدار به آب نزنيم که بهره‌اي از اين يک سال نخواهيم برد.

برخي از مؤسسات به ظاهر آموزشي، با تبليغات عجيب و غريب خود، داوطلبان را، با هر رتبه و سطح دانشي، به ماندن ترغيب مي‌کنند. آنها مي‌گويند شما با هر سطح علمي، اگر سال بعد در کلاس‌هاي ما ثبت‌نام کنيد يا کتاب‌ها و سي‌دي‌هاي ما را بخريد، در دانشگاه و رشتۀ مورد نظر خود حتماً پذيرفته مي‌شويد، و در تاييد سخنشان نيز آمارهاي ضد و نقيضي را ارايه مي‌دهند که چيزي جز دروغ نيست.

 

– نکات مهم برای کسانی که می خواهند برای کنکور 1400 پشت کنکور بمانند: 

1- خودت رو بخاطر سال اول کنکور و این حرفا دیگه سرزنش نکن،مهم از اینجا به بعدشه پس به خودت باور داشته باش.

2- انتظارات اطرافیان ازتون بیشتر میشه و تو بعضی جاها بدلیل درک نامناسب شما امکانش هست که بهتون تیکه بندازن و به قول معروف باید پوست کلفت باشید که این حرفا روتون تاثیر نگذاره.

3- سعی کن تو برنامه ریزیت یه ویرایش حسابی داشته باشی و اشتباهات سال اول کنکور رو دیگه تکرار نکنی.

4- خستگی و دلسردی نسبت و یا افکار عجیب و غریب میاد سراغتون که باید خیلی روحیه قوی و جنگنده ای داشته باشید.

5- از همون مرداد ماه دوباره شروع کن به درس خوندن و سعی کن حمایت خونواده رو هم بدست بیاری.

6- تلاشت رو چند برابر کن و مدام به خودت انگیزه  و روحیه بده در این راه پر فراز ونشیب،هیچوقت خسته نشو یادت نره که بخاطر چی پشت کنکوری هستی.

7- روی نقاط ضعفت و اشکالات درسی خیلی جدی کار کن.

8- اینم یادتون نره همواره دنبال علاقه تون باشید حالا هر رشته ای باشه ،مهم نیست که بقیه چی میگن ،مهم اینه که شما تصمیم گرفتید آدم موفقی بشید.

 

 

منابع : پی سی کنکور ، نشریه پیک سنجش -عکس از خبرگزاری ایسنا

لینک کوتاه مطلب : https://p30konkor.com/?p=5365

ممکن است شما دوست داشته باشید
475 نظر
  1. محمد می گوید

    سلام. وقت بخیر. من پشت کنکور 1402 هستم، چکار کنم خوب؟
    میگن که باید دانشگاه ثبت نام کنید همین که شما فرمودید
    ولی سوال اینجاست که اگر من دانشگاه ثبت نام نکردم می توانم تو کنکور شرکت کنم و قبول شم، ایرادی نمیگیرن؟؟؟
    وقتی که کنکور دادم و تو دانشگاه های سرباز معاف قبول شدم، دیگه حتی اگر غیبت برا سربازی زدند برام. دیگه لحاظ نمیشه

    1. پی سی کنکور می گوید

      سلام
      عذرخواهیم
      ریپلای مشکل داره و از طرفی کامنت ها زیاد هست
      سوال رو کامل بپرسید

  2. کوثر محمودی می گوید

    سلام وقت بخیر
    دوازدهم انسانی هستم با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۲ برای قبولی در کنکور معدل ۶۰درصد تاثیر دارد میخام بدون اینکه پشت کنکور بمونم قبول شم البته فقط میخام رو کنکور انگلیسی کار کنم اونم که خیلی کم روتست کار کردم اما کتاب هاشو خوندم میترسم پشت کنکور بمونم اونم که معدل معیاره در نیام معدلمم زیاد خوب نیست و از اینم مطمئنم که نمیتونم خیلی خوب امتحانات نهایی ام رو بدم بنظر شما چه طریقی رو پیش راه بگیرم
    قصد دارم که این پنج سالی رو که فرصت دارم رو زیاد واسه کنکور کار کنم و اندکی برای ترم دوم از این میترسم که موندم پشت کنکور واسه خاطر معدلم در نیام…

    خواهشاً جواب بدین به جون خودم قسم این از صد تا کار نیک برتره که دارین یه جوونو راهنمایی میکنین

    ازتون خواهش دارم….

    1. پی سی کنکور می گوید

      سلام
      لطفا با یک مشاور تحصیلی مشورت کنید
      در حال حاضر اصلا به پشت کنکور موندن فکر نکنید و امسال رو تموم شده ندونید و با تمام توان از مهلت باقی مونده استفاده کنید

  3. امیر می گوید

    سلام خسته نباشید من متولد 1382/5/7 هستم که خرداد 1400 دیپلم روهم گرفتم که کنکورم شرکت کردم ولی می خواهم برای کنکور 1401 شرکت کنم. شرایط پشت‌ کنکور ماندن چه جوری برا خدمت سربازی رو عرض می کنم (آیا می توانم یک سال بدون مشکل کنکور شرکت کنم) ممنون میشم پاسخ بدین.

    1. پی سی کنکور می گوید

      سلام
      بابت تاخیر در پاسخ دهی عذرخواهیم
      چون چند روزی گذشته، اگر هنوز پاسخ این سوال رو دریافت نکردید و به دنبال جواب هستید لطفا دوباره سوال رو مطرح کنید تا پاسخ دهیم
      با احترام

  4. شبنم می گوید

    سلام من کنکوری 1400بودم و با رتبه 2033 انسانی،دانشگاه حقوق دولتی شهر خودم قبول شدم ولی فرهنگیان میخاستم
    با اینکه میدونم الان این رشته ای که هستم آرزوی خیلیای دیگست اما حس میکنم خودم دوسش ندارم و خانواده بهم میگن بمون واسه سال بعد اما میترسم سال دیگه همین حقوق رو هم نیارم
    میشه یه راهی جلو پام بزارین ببینم چیکار میتونم بکنم؟!

    1. پی سی کنکور می گوید

      سلام شبنم خانم گرامی
      حقیقتا باید کامل بررسی کرد و نیاز هست که با یک مشاور تحصیلی کامل این موضوع و شرایط تحصیلی و وضعیت روحی شما رو بررسی کرد تا به یک نتیجه و تصمیم رسید

  5. سارا می گوید

    سلام من بین روانشناسی شیراز وپشت کنکور موندم چیکار کنم اخه فرهنگیان میخاستم نشد
    از طرفیم میترسم سال دیگه کنکور بدم رتبم بدتر شه هم روانشناسیو از دست بدم هم کنکورو
    ولی بعد دانشگاه میتونم ازمون استخدامی بدم یا حتی مجدد کنکور بدم به نظرتون چیکار کنم
    (هدفم فرهنگیانه)

    1. پی سی کنکور می گوید

      سلام
      الان انتخاب رشته کردید یا خیر؟

نظــــر شما چیه ؟

نظرتون در رابطه با مطلب بالا چیه؟

1- کامنت های مربوط به اشکالات و مشاوره درسی پاسخ داده نمی شود.

2- نظرات حاوی توهین، تحقیر و تمسخر به افراد یا سازمان ها دولتی یا خصوصی به هر شکلی تایید نمی شوند. 

3- نظرات شما پس از ارسال، در اولین فرصت تایید می شوند.

نکته مهم : پاسخ به کامنت ها نظر قطعی نمی باشد و توصیه می شود حتما از منابع مرجع همچون سازمان سنجش، آموزش و پرورش و مراکز دانشگاهی اطمینان لازم را به عمل آورید.

:: ارسال کامنت به معنی پذیرفتن شرایط ارسال دیدگاه (مشاهده) می باشد. ::

X
[تام لند]