تام لند

تام لند

آخرین دیدگاه‌ها

کنکور
امتحان نهایی
سوالات کنکور سراسری
حل تمرین کتاب درسی
جزوه درسی
porsesh

روش مطالعه ادبیات برای امتحان نهایی دوازدهم

290
روش مطالعه ادبیات برای امتحان نهایی دوازدهم
روش درس خواندن امتحان نهایی ادبیات نهایی دوازدهم

در این مطلب نکاتی را در رابطه با شیوه مطالعه درس ادبیات برای امتحان نهایی دوازدهم را از زبان یکی از دبیران این درس می خوانید، امیدواریم که برایتان موثر واقع شود.

روش مطالعه بخش (شیوه نامه مطالعه قلمرو زبانی) ادبیات نهایی دوازدهم

الف)روش مطالعه معنی واژه:

۱) واژه نامه پایان کتاب را با نگاه تستی و بسیار دقیق و کامل حفظ کنید و موارد بدیهی را از سایر واژه ها تفکیک کنید.

۲) آخرین اولویت مطالعاتی شما حفظ واژه های مهمی است که در واژه نامه نیستند. اینها در فهرست واژگان کتاب های تست و یا هنگام مطالعه متن درس ها قابل شناسایی هستند.

نکته کنکوری: دوست من، نسیه کاری نکن. می دانیم که برای امتحان تشریحی فقط یکی از معانی واژه را بدانی کافی است، ولی شما با نگاه کنکوری هرچه هست را مو به مو حفظ کن و علامت بزن

 

مشاهده بارم بندی امتحانات نهایی دوازدهم تجربی / بارم بندی امتحانات نهایی دوازدهم انسانی /بارم بندی امتحانات نهایی دوازدهم ریاضی

 

ب) املای واژه: لزومی ندارد وقتی را صرفا برای املا اختصاص دهید.

۱) همزمان با یادگیری واژگان. واژه های مهم املایی را خیلی باسلیقه و مشخص علامت بزنید که با یک نگاه، بعدأ پیدایشان کنید و نیز از واژه های هم آوا غافل نشوید.

۲) زمانی که درس ها را برای معنی و مفهوم و درک مطلب مطالعه می کنید. واژه های مهم املایی را علامت بزنید.

۳) وقتی همه مباحث را خواندید روزنامه وار کتاب را سریع ورق بزنید و آنچه را که برای املا نشانه گذاری کرده اید را مرور کنید.

 

ج) دستور زبان: فقط مباحث دستوری مختص فارسی دوازدهم را تمرین کنید

اولویت اول: ۱- نقش های دستوری یا همان اجزای جمله به ویژه فعل های دارای مفعول و مسند

۲- وابسته های وابسته

3- جمله های مستقل ساده و مرکب و حروف ربط وابسته ساز و هم پایه ساز

۴- ترکیبهای وصفی و اضافی

۵- انواع «ان» (مصداق های هرکدام از انواع «ان» را حفظ کنید)

 

اولویت دوم: ۱- تفاوت معنایی و کاربردی بعضی فعلها نظير «نیست»، «شده «ساخت»، «گرفت»، «گذشته و…

۲- وابسته های پیشین و پسین گروه اسمی

۳- انواع حذف

۴- انواع «و» (ربطه عطف) ۵- نقش های تبعی ۶- انواع درا» ۷- نقش ضمایر پیوسته و گسسته ۸- زمان فعلها ۹- شیوه بلاغی

روش مطالعه بخش (شیوه نامه مطالعه قلمرو ادبی) ادبیات نهایی دوازدهم

آرایه های ادبی برای قوی ها: اگر تا الان در آزمون ها و کارهای تستی خوب عمل کرده اید، از پس امتحان تشریحی هم که محدود به کتاب درسی است. بر می آیید به شرطی که غرور و اطمینان به خود موجب بی دقتی شما نشود.

 

برای کسانی که ضعف عمده ای در تشخیص و یادگیری آرایه های ادبی دارند: دوست من، اگر تا الان برای یادگیری آرایه ها تلاش نکرده ای و علاقه مند یا با انگیزی ثبوده ای، در این فرصت محدود هم به تنهایی نمی توانی همه ضعف خود را پوشش بدهی. شما باید بهینه مطالعه کنید تا نمره بالاتری بیاورید. به جای متمرکز شدن روی آرایه های بیت به بیت و سطر به سطر کتاب و ساعتها وقت گذاشتن روی این موضوع و با توجه به اینکه به اصطلاح، ضعف تئوری دارید، روی قملروهای زبانی و فکری متمرکز شوید و ضمن مطالعه متن ها به آرایه های آن بیت یا نثر که معلم توضیح داده است یا در کتاب کمک آموزشی آمده نگاهی داشته باشید. اما اگر تنها نقطه ضعف شما آرایه های ادبی است، بسم الله این شما و کتاب فارسی دوازدهم و جزوه معلم و کتاب های تست

 

شعر حفظی امتحان نهایی دوازدهم: شعرخوانی ها را باید حفظ کنید: 1- ای میهن ۲- شکوه چشمان تو ۳- صبح ستاره باران ۴- در مکتب حقایق

* و اگر علاقه مند هستید، تصنیف «میهن ای میهن» و تصنیف «بوسه های باران را با صدای استاد محمدرضا شجریان جست وجو (search) بفرمایید و علاوه بر حفظ شعر، صفایی هم بکنید

 

محض احتیاط: زمینه های حماسه و تاریخ ادبیات از مباحثی هستند که در بارم بندی نامی از آنها نیامده اما چون هدف مهم تر شما کنکور است، پرداختن به این دو مورد هم برای امتحان نهایی و کنکور خیلی زمان بر نیست و ممکن است ۲۰ گرفتن شما در گرو یادگیری این دو هم باشد.

روش مطالعه بخش (شیوه نامه مطالعه قلمرو فکری) ادبیات نهایی دوازدهم

لازم است درس ها را تقسیم بندی کنید :

الف) متن های پرنکته و زمان بر: تا روز آزمون ادبیات، از هر زمان خالی برای خواندن یکی از اینها استفاده کنید و یا اگر مطالعه شما محدود به همان دو روز قبل از آزمون ادبیات بود، حواستان باشد که خواندن این چند متن، چند ساعت قبل از آزمون یک مقدار فرسایشی است. بهتر است که وقتی سرحال هستید اینها را بخوانید. | 1- شکر نعمت ۲- دماوندیه ۳- نی نامه ۴- در حقیقت عشق ۵- کویر ۶- گذر سیاوش از آتش ۷- خوان هشتم ۸- سی مرغ و سیمرغ ۹- کباب غاز

ب) متن ها و شعرهای روان و کم نکته و یا کوتاه و جذاب: مثلا شما شعر «مست و هشیاری را در زمان خستگی و با استرس هم می توانید یاد بگیرید، اما شب امتحان و در آخرین ساعات ممکن است توان خواندن و فهمیدن هفت وادی عطار در درس ۱۴ با نی نامه مولوی را نداشته باشید.

 

نکته: در درک مطلب، وقتی از شما منظور یا مفهوم یک شعر یا عبارت را می خواهند معنی طول و دراز ننویسید و در بخش معنی نثر و شعر، فقط به گفتن مفهوم اکتفا نکنید. هنگام معنی کردن باید متن را به یک جمله روان امروزی بازگردانی کنید.

 

منابع امتحان نهایی ادبیات دوازدهم

برای امتحان نهایی ادبیات دوازدهم محور مطالعه خود را بر روی متن کتاب و به ویژه تمرین های کتاب درسی بگذارید و دغدغه اصلی شما خود متن با اصل یک مبحث دستوری باشد که آن همه نکته که در جزوه ها و کتاب ها هست و احتمالا خوانده اید و هم چنین پیشنهاد می کنیم از نمونه سوالات دوره های قبل نیز غافل نشوید. (دانلود سوالات نهایی دوازدهم)

در پایان امیدوارم از بهترین فرصتی که برای جمع بندی ادبیات دوازدهم در اختیار دارید نهایت استفاده را ببرید و هم چنین از جزوه خوب ویژه امتحان نهایی ادبیات فارسی هم دیدن کنید.

مطلب پیشنهادی: (دانلود جزوه ادبیات امتحان نهایی دوازدهم)

 

نویسنده و تهیه شده توسط : دبیر گرانقدر امیر افضلی – کانال تلگرام ایشان » amirafzali_konkour@

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرتون در رابطه با مطلب بالا چیه؟

1- کامنت های مربوط به اشکالات و مشاوره درسی پاسخ داده نمی شود.

2- نظرات حاوی توهین، تحقیر و تمسخر به افراد یا سازمان ها دولتی یا خصوصی به هر شکلی تایید نمی شوند. 

3- نظرات شما پس از ارسال، در اولین فرصت (حداکثر 24 تا 48 ساعت) تایید می شوند.

نکته مهم : پاسخ به کامنت ها نظر قطعی نمی باشد و توصیه می شود حتما از منابع مرجع همچون سازمان سنجش، آموزش و پرورش و مراکز دانشگاهی اطمینان لازم را به عمل آورید.

:: ارسال کامنت به معنی پذیرفتن شرایط ارسال دیدگاه می باشد. ::

guest
(منتشر نخواهد شد)
44 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
error: محتوای محفاظت شده!
X
[تام لند]