نحوه تایید سوابق تحصیلی برای کنکور ۱۴۰۴ + مهلت و زمان + سوالات
تایید سوابق تحصیلی برای تاثیر نمرات امتحان نهایی در کنکور ۱۴۰۴ لازم است توسط داوطلبان تایید شود، که آموزش و پرورش و سازمان سنجش در دو مرحله اردیبهشت و مرداد این امکان را فراهم کرده اند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش به نقل از مرکز سنجش و پایش کیفیت نظام آموزش و پرورش، به اطلاع داوطلبان ورود به آموزش عالی میرساند سامانه مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی مجدداً فعال و امکان مشاهده و تأیید سوابق برای تمامی داوطلبان فراهم شده است؛ دراینخصوص، ضروری است داوطلبان نسبت به موارد زیر توجه لازم را به عملآورند:
۱- تمامی داوطلبان اعم از دانشآموزان سال جاری و فارغالتحصیلان برای اعمال سوابق تحصیلی در فرایند ورود به آموزش عالی و آزمون سراسری ملزم به مراجعه به سامانه و تأیید سوابق تحصیلی خود میباشند (در صورت عدم مراجعه به سامانه یادشده یا عدم تأیید سوابق تحصیلی، نمره کل سابقه تحصیلی به مراجع مربوطه ارسال نخواهد شد).
۳- ورود به سامانه مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی از طریق سامانه جامع آزمون سراسری به نشانی my.sanjesh.org صورت میگیرد. برای این منظور، داوطلبان میبایست پس از ورود به سامانه از بخش ثبتنام در آزمون، آزمون سراسری و «ورود به سایت آموزش و پرورش برای مشاهده سوابق تحصیلی» اقدام نمایند.
مهلت تایید سوابق برای کنکور تا چه زمانی است؟
تمدید مهلت تایید «سوابق تحصیلی» کنکوریها تا ۲۶ دی
مهلت مشاهده و تایید «سوابق تحصیلی» داوطلبان آزمون سراسری برای آخرین مرتبه تا چهارشنبه ۲۶ دی تمدید شد./خبرگزاری صدا و سیما
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشوپرورش از تمدید مهلت فرایند مشاهده و تایید «سوابق تحصیلی» به مدت پنج روز و تا ۲۰ دی ماه خبر داد./خبرگزاری ایسنا
در حال حاضر تا پایان مهلت ثبت نام کنکور سراسری 1404، امکان تایید سوابق نمرات داوطلبان وجود دارد. در سال های گذشته قبل از نتایج کنکور 1404 نیز ممکن بود.
مراحل تایید سوابق تحصیلی برای کنکور سراسری
- مرحله اول: مشخصات هویتی و موافقتنامه
- مرحله دوم: مشخصات تحصیلیمرحله سوم: نمایش سوابق تحصیلی
- مرحله چهارم: تایید و چاپ
آموزش تصویری تایید سوابق تحصیلی برای کنکور 1404
مرحله 1 – وارد شدن به سایت سازمان سنجش
ابتدا وارد مای سنجش میشید به آدرس زیر:
مرحله 2 – وارد شدن به پیشخوان پنل سنجش
خب همانطور که قبلا ثبت نام کنکور را انجام داده اید، حالا «ثبت نام در آزمون» را کلیک می کنید.
مرحله 3 – تایید سوابق
روی «آزمون سراسری» کلیک می کنید.
مرحله 4 – ورود به بخش سوابق تحصیلی
اطلاعات آزمون ثبت نام شده را مشاهده می کنید، روی گزینه «ورود به سایت آموزش و پرورش برای مشاهده سوابق تحصیلی» کلیک کنید.
مرحله 5 – پنل تایید سوابق
به پنل تایید سوابق آموزش و پرورش هدایت شده ایم و روی «مشاهده سابقه تحصیلی» کلیک می کنیم
مرحله 7 – تایید اطلاعات هویتی
اینجا اطلاعات هویتی تون رو چک کنید اعم از نام شما و شماره ملی و نام پدر و جنسیت، اگر مشکلی بود و عکس رو نیاورد، عکس رو دوباره آپلود کنید و هم چنین اطلاعات شخصی تون رو اگر نیاورد، با کلیک بر روی بروز رسانی اطلاعات هویتی انجام بدید
در انتها روی گزینه پرداخت و ادامه فرآیند سوابق کلیک کنید
مرحله 8 – پرداخت هزینه تایید سوابق
هزینه 70 هزار تومان تایید سوابق رو در درگاه پرداخت می پردازید.
مرحله 9 – شروع فرآیند تایید سوابق
پس از پرداخت به سایت برمی گردیم و روی قلم ویرایش می زنید.
مرحله 10 – وارد شدن به سایت سازمان سنجش
در این مرحله فرآیند شروع میشه، مشخصات رو می بینیم و اگر اوکی بود در انتها ادامه فرآیند تایید سوابق رو می زنیم.
مرحله 11 – وارد شدن به سایت سازمان سنجش
اطلاعات شناسنامه و مدرسه ای تون رو چک کنید و در انتها تایید اطلاعات فارغ التحصیلی رو بزنید.
مرحله 12 – تایید نمرات در سامانه سوابق تحصیلی
اینجا نمرات و سوابق تحصیلی تون رو مشاهده می کنید.
روی هر نمره که مورد تایید بود، بله رو انتخاب می کنید و اگر هم نه، که جلوی هر نمره می توانید درخوایت بازنگری بدید.
در انتها تایید سوابق و دریافت رسید رو می زنید.
مرحله 12 – رسید تایید سوابق تحصیلی آموزش و پرورش
خب کار تموم شد و سوابق شما تایید شده، می توانید این صفحه را پرینت بگیرید یا اسکرین شات کامل بگبرید و در جای مناسبی ذخیره کنید.
سوالات متداول
تایید سوابق تحصیلی برای چه کسانی است؟
برای تمام داوطلبان شرکت کننده در کنکور و افرادی که متقاضی ترمیم معدل هستند.
اگر سوابق تحصیلی را تایید نکنیم چه میشود؟
سوابق شما ممکن است توسط آموزش و پرورش به سازمان سنجش ارسال نشود و یا در بهترین حالت نمرات ممکن است همان گونه که در سایت موجود است ارسال شود.
چگونه سوابق تحصیلی را تایید کنیم؟
وارد سایت سازمان سنجش شده و از طریق پنل یا پروفایل شخصی به سامانه سوابق تحصیلی متصل می شوید، آموزش تایید سوابق در ابتدای این مطلب درج شده است.
چجوری بفهمیم سوابق تحصیلی خود را تایید کردیم؟
«ملاک تایید سوابق و تاثیر آن در محاسبه نمره کل سابقه تحصیلی(تراز) دریافت کد رهگیری از سامانه است.»
سامانه تایید سوابق تحصیلی شامل چه نمراتی است؟
«نکته مهمی که از درخواستهای ثبتشده سال گذشته احصا شد و لازم است که متقاضیان به این نکته توجه کنند تا فرایند تایید سوابق طولانی نشود، این است که نمرات نمایش داده شده، نمرات کتبی یعنی نمرات برگه آزمون نهایی است. بنابراین نمره سال که حاصل نمرات مستمر و پایانی است، ملاک نیست و صرفا نمرات کتبی نهایی نمایش داده میشود.»
در سامانه تایید سوابق، نمرات خود را مشاهده نمی کنم؟
اگر شخص دانشآموز باشد، اطلاعات محل تحصیل و رشته تحصیلی وی نمایش داده میشود. همچنین اگر شخص فارغالتحصیل باشد، اطلاعات محل فارغالتحصیلی و تعداد دیپلمهای اخذ شده نمایش داده میشود. اما اگر سامانه کاربر را نه بهعنوان دانشآموز و نه بهعنوان فارغالتحصیل شناسایی نکرد، فرد باید از بین چند گزینه وضعیت تحصیلی خود را مشخص کند که شرایط هرکدام متفاوت است.
اگر فارغالتحصیل را انتخاب کند، باید اول به سامانه تأییدیه تحصیلی به نشانی emt.medu.ir مراجعه و درخواست تأییدیه تحصیلی خود را ثبت کند. زمانی که تأییدیه صادر شود، وضعیت تحصیلی این شخص در سامانه مشاهده سوابق به فارغالتحصیل تغییر میکند و وی میتواند ادامه فرایند را طی کند.
در این مرحله اتباع فارغالتحصیلی که به صورت سامانهای وضعیت تحصیلیشان شناسایی نشده است، باید نسبت به تکمیل فرم مخصوص اقدام کنند.
همچنین اگر دانشآموز را انتخاب کند، باید برای تعیین وضعیت خود و بررسی صحت ثبتنام انجام شده به مدرسه مراجعه کند.
در اینجا ممکن است شخصی غیر فارغالتحصیل (دانشآموز) باشد که در سال جاری در هیچ مدرسهای ثبتنام نکرده است، این افراد امکان ادامه فرایند را ندارند و برای تعیین وضعیت ثبتنام خود باید به مدرسه مراجعه کنند.
اگر طلاب حوزههای علمیه یا فارغالتحصیل مدارس بینالملل را انتخاب کند، در این صورت میتواند به مرحله بعد مراجعه کند. داوطلبان در انتخاب این دو گزینه دقت کنند چرا که در مراحل بعدی سنجش و پذیرش ملزم به ارائه مدارک تحصیلی خود براساس آنچه انتخاب کردهاند هستند؛ در غیراین صورت با مشکل مواجه خواهند شد.
برخی از نمراتم در سایت سوابق نیست، چکار کنم؟
یک بخش دیگر هم در این مرحله وجود دارد با عنوان «افزودن درس جامانده». یعنی شخص سابقه تحصیلی دارد اما در این صفحه آن را مشاهده نمیکند. در این حالت، داوطلب باید اطلاعاتی در مورد درس جامانده خود ثبت کند تا این مورد هم توسط کارشناسان مربوط بررسی شود. داوطلبان توجه کنند که موارد زیر بهعنوان سابقه تحصیلی لحاظ نمیشوند لذا از ثبت آنها بهعنوان درس جامانده خودداری کنند:
۱- تمام نمرات دروس غیر نهایی (نمرات مستمر، آزمونهای داخلی و … )
۲- نمرات اخذ شده در آزمونهای نوبت شهریور و دی سال ۱۴۰۲ و پس از آن
۳- تمام نمرات اخذ شده قبل از سال تحصیلی ۱۳۸۳-۱۳۸۴
۴- نتایج آزمونهای دروس پیش دانشگاهی اخذ شده قبل از سال تحصیلی ۱۳۹۰-۱۳۹۱
همانطور که قبل هم اشاره شد در این مرحله اگر درخواست بررسی ثبت شود، داوطلب تا زمان تعیین تکلیف آن نمیتواند به مرحله بعد برود بنابراین توصیه میکنیم، داوطلبان از ثبت درخواستهای بیمورد جدا خودداری کنند. در ضمن، در بین اطلاعات سوابق تحصیلی، کد درس، نمره و سال و دوره اخذ آن دارای اهمیت است بنابراین در بررسی این چند مورد دقت بیشتری داشته باشند.
در ضمن، اگر داوطلبان اطلاعات این مرحله را تکمیل و در مرحله بعد کد رهگیری را دریافت کنند، دیگر امکان اصلاح و ثبت درخواست بررسی نخواهند داشت.
مشخصات سوابقم اشکال داره، چکار کنم تاییدش کنم؟
این مرحله که بخش اصلی سامانه است افراد میتوانند سوابق تحصیلی خود را که شامل: مدرسه، رشته، نمره دروس نهایی و سال اخذ آن و… است را مشاهده میکنند.
داوطلبان باید تمامی این اطلاعات را تأیید کنند تا به مرحله بعد برسند، اما اگر هر بخشی از اطلاعات دارای مغایرت باشد میتوانند درخواست بررسی را بهصورت موردی ثبت کنند و تا زمانی که این درخواستها توسط کارشناسان سنجش مناطق آموزش و پرورش بررسی و تعیین تکلیف نشوند، امکان مراجعه به مرحله بعد وجود ندارد.
برخی از نمراتم در سایت سوابق تحصیلی، درست نیست چکار کنم؟
«همچنین امکان ثبت درخواست بررسی (اعتراض به مغایرت) برای متقاضیان فراهم شده است. یعنی افراد قبل از تایید نهایی در صورتی که مغایرتی در سوابق تحصیلی خود مشاهده میکنند میتوانند در این بخش نسبت به ثبت درخواست بررسی اقدام و ظرف مدت ۱۰ روز از نتیجه ثبت درخواست خود مطلع شوند و سپس سوابق تحصیلی خود را تایید کنند.»
برای ثبت نام کنکور نیاز به دریافت کد سوابق دارم؟
شما صرفا سابقه رو تایید می کنید.
«داوطلبان نیازی به دریافت کدی با عنوان “کد سابقه تحصیلی” ندارند و احزار افراد زمان ثبتنام کنکور بهصورت وب سرویسی از سامانههای آموزش و پرورش انجام خواهد شد و نیازی به مراجعه به سایت خاصی برای دریافت کد سابقه وجود ندارد.»
منابع: پی سی کنکور – گفتگو خبرگزاری پانا با امیر احسانی رئیس گروه فناوری مرکز ارزشیابی وزارت آموزشوپرورش
نظرتون در رابطه با مطلب بالا چیه؟
1- کامنت های مربوط به اشکالات و مشاوره درسی پاسخ داده نمی شود.
2- نظرات حاوی توهین، تحقیر و تمسخر به افراد یا سازمان ها دولتی یا خصوصی به هر شکلی تایید نمی شوند.
3- نظرات شما پس از ارسال، در اولین فرصت (حداکثر 24 تا 48 ساعت) تایید می شوند.
نکته مهم : پاسخ به کامنت ها نظر قطعی نمی باشد و توصیه می شود حتما از منابع مرجع همچون سازمان سنجش، آموزش و پرورش و مراکز دانشگاهی اطمینان لازم را به عمل آورید.
:: ارسال کامنت به معنی پذیرفتن شرایط ارسال دیدگاه می باشد. ::