تام لند

نگرش

تام لند

اخبار کنکور
مطالب کنکوری
امتحانات نهایی
جزوات آموزشی
سوالات کنکور
پرسش و پاسخ

کنکور ۱۴۰۳ – الکترونیکی یا حضوری برگزار می شود؟ + حذف عمومی ها و 50 درصد تاثیر معدل

کنکور 1403
سرنوشت برگزاری کنکور 1403

طبق اعلام مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار است از سال 1403، کنکور سراسری شامل سوالات اختصاصی باشد و خبری از دروس عمومی نیست و کنکور 2 بار در سال برگزار شود و تاثیر معدل هم قطعی شود. هم چنین اخباری مبنی بر هوشمندسازی این آزمون وجود دارد. در ادامه به اخبار جزئیات نحوه برگزاری کنکور ۱۴۰۳ می پردازیم با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید : کد سوابق تحصیلی کنکور ۱۴۰۲ 

** دفترچه ثبت نام به زودی منتشر شده و می توانید از مطلب دفترچه ثبت نام کنکور تیر ۱۴۰۲ دریافت کنید.

منتشر شده در 25 تیر 1401 :

به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی ؛ آیت الله دکتر سیدابراهیم رئیسی، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده “تکمیل و اصلاح موادی از سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی(پس از پایان متوسطه) ” که در جلسات 855 و 863 مورخ 1400/11/05 و 1401/03/17 شوراي عالي انقلاب فرهنگي به تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماده واحده “تکمیل و اصلاح موادی از سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه) ” به شرح ذیل است:

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
وزارت آموزش و پرورش
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران
ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور
شورای سنجش و پذیرش دانشجو
شورای سنجش‌وپذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات‌تکمیلی در دانشگاهها‌ومراکزآموزش‌عالی‌کشور
مجلس شورای اسلامی
قوه قضائیه
سازمان بازرسی کل کشور

ماده واحده “تکمیل و اصلاح موادی از سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه) ” که در جلسات 855 و 863 مورخ 1400/11/05 و 1401/03/17 شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می‌شود:

ماده واحده – مواد و بندهایی از مصوبه سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه) شورای عالی انقلاب فرهنگی، به شرح ذیل تکمیل و اصلاح می‌گردد:

1- عبارت «سال آخر» از بند 1 ماده 1 (تعریف سابقه تحصیلی)، حذف می‌گردد.

2- تبصره 1 ماده 2 به شرح زیر اصلاح می‌گردد:
عبارت «…که به ترتیب توسط سازمان و وزارت آموزش و پرورش پیشنهاد می‌شود، توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو تعیین و هر سه سال قابل بازنگری خواهد بود و تا قبل از شروع سال تحصیلی مربوطه (پایان شهریور)، اطلاع رسانی شود…» جایگزین عبارت «…توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو تعیین و هر سه سال قابل بازنگری خواهد بود و حداقل دو سال قبل از اجرا باید اطلاع رسانی عمومی شود …» می‌شود.

3- تبصره 3 و 4 به ذیل ماده 2 به شرح زیر اضافه می‌گردد:
تبصره 3: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ظرف مدت شش ماه آیین‌نامه تفکیک سنجش از پذیرش را تدوین و جهت تصویب به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارائه می‌نماید.

«تبصره4: دانشگاه آزاد اسلامی کما فی‌السابق (به استثنای 4 رشته؛ پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی) با هماهنگی شورای سنجش و پذیرش دانشجو، نسبت به پذیرش دانشجو برای این دانشگاه اقدام می‌نماید.»

4- بند 3 ماده 3 به صورت زیر اصلاح می‌گردد:
«سهم نمره سابقه تحصیلی برای سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در رشته‌های پرمتقاضی در سال تحصیلی 1402- 1403 فقط پایه دوازدهم به میزان 40 درصد با تاثیر قطعی، برای سال تحصیلی 1403-1404 فقط پایه دوازدهم به میزان 50 درصد با تاثیر قطعی، برای سال تحصیلی 1404 – 1405 فقط پایه یازدهم و دوازدهم به میزان 60 درصد با تاثیر قطعی و برای سال تحصیلی 1405 – 1406 و بعد از آن پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم به میزان 60 درصد با تاثیر قطعی در نمره کل نهایی خواهد بود.»

5- ماده 4 به صورت زیر اصلاح می‌گردد:
«وزارت آموزش و پرورش موظف است نسبت به ایجاد سوابق تحصیلی دانش آموزان اقدام نماید به گونه‌ای که برای سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی از سال تحصیلی 1402- 1403 و به بعد همه فارغ‌التحصیلان دارای سوابق تحصیلی باشند.»

6- تبصره ماده 4 حذف می‌گردد.

7- عبارت زیر به عنوان ماده ۹ جدید اضافه می‌گردد:
ماده 9- «ضوابط اجرایی و سایر شرایط مربوط به این مصوبه مانند مفاد ایجاد سوابق تحصیلی و تعداد تکرار آن و تاثیر آن و نحوه اعمال میزان تاثیر سوابق تحصیلی برای پایه‌های مختلف تحصیلی در نظام آموزشی 6-3-3 و دیپلم و پیش دانشگاهی در نظام آموزشی قبلی و متقاضیان از شاخه فنی و حرفه‌ای و کار دانش و گروه‌های آزمایشی هنر و زبان، پس از تصویب در شورای سنجش و پذیرش دانشجو با رعایت تبصره یک ماده 2 این مصوبه و در راستای تحقق عدالت آموزشی به اطلاع ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور می‌رسد.»

8- بند ذیل جایگزین ماده 9 قبلی می‌گردد:
ماده 10- «این مصوبه مشتمل بر 10 ماده و ۲ تبصره در جلسات 855 و 863 مورخ 1400/11/05 و 1401/3/17 شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و از تاریخ تصویب، برای سازمان‌ها و دستگاه‌ها لازم‌الاجرا خواهد بود.»

سید ابراهیم رئیسی
رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی

جزئیات برگزاری کنکور 1403

به روز رسانی 30 فروردین 1401

رئیس سازمان سنجش در نشست خبری خود جزئیاتی را در رابطه با برگزاری آزمون در سال های آینده مطرح کرد :

توضیحات زیر از رسانه های خبرگزاری ایرنا، خبرگزاری مهر گردآوری و گلچین شده است :

نحوه طراحی سوالات کنکور 1403

رئیس سازمان سنجش؛ پورعباس ادامه داد: در بودجه بندیِ آزمون سازی و در نحوه برگزاری آزمون تحول اساسی خواهیم داشت. در این زمینه، تولید سوال، بخش اصلی کار است و نحوه پایش این سوالات و ممیزی کردن آن با فرایند جدیدی صورت می گیرد و در یک گستره وسیع در کشور انجام می شود. به همین منظور یک پورتال در حال طراحی و بخش هایی از آن در حال تست است. در این پورتال، معلمان و استادان سوالات را از سراسر کشور به صورت الکترونیکی ارسال می کنند.

وی افزود: سوال در یک هیأت ممیزه که افراد آن به شکل محرمانه و گزینشی با حکم عالی ترین مقام وزارت علوم حکم می خورند، مورد پایش قرار می گیرند و سپس وارد بانک سوالات می شود. همچنین، قبل از نهایی شدن و استفاده در آزمون ها، دوباره تست می شوند. بر اساس پیش بینی ها، حجم کار طوری خواهد بود که در دقیقه حداقل ۱۰ میلیون نفر سوال را پوشش بدهیم.

به گفته رییس سازمان سنجش آموزش کشور، سوالات در آزمون ۱۴۰۳ به شکل هوشمند طراحی و بعد از طراحی هر آزمون، سوالات به مخزن باز می گردد و دیگر منتشر نمی شود حتی برای سال های بعد دوباره مورد استفاده قرار می گیرد. در این رابطه، متن سوال ممکن است استفاده شود اما متن پاسخ ها شاید تغییر کند.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور، تاکید کرد: در نهایت به سمتی می رویم که نوع سوالات هم متعدد می شود، فعلا در حال امتحان کردن چهار گزینه ای و بعد چند گزینه ای هستیم، به این معنی که یک سوال ممکن است چند گزینه صحیح داشته باشد. در جلسه امتحان، داوطلبان در ماه ها و حوزه هایی که اعلام می شود، حضور می یابند و طبق قانون ۲ بار امکان حضور در این آزمون های آزمایشی وجود دارد. در جلسه آزمون نیز از طریق دستگاه های هوشمند، سوال می آید، داوطلب پاسخ می دهد، سپس با محو این سوال و جواب، سوال بعدی برای داوطلب ظاهر می شود.

وی گفت: برای سال ۱۴۰۳ کلیه آزمون های اصلی کشوری به روش هوشمند و الکترونیک برگزار خواهد شد. برای داوطلبان ماهی یک بار آزمون آزمایشی برگزار می کنیم و ممکن است این میزان به دو ماه یک بار یا هفته ای یک بار هم تغییر کند. در نهایت دو آزمون اصلی در سال برگزار می شود که داوطلب در هر کدام نمره بهتری کسب کرد آن نمره را به رسمیت می شناسیم. داوطلب می تواند اعلام کند کدام یک از آزمون ها رسمیت پیدا کند. این نمره همچون کارنامه تا دو سال اعتبار دارد و داوطلب می تواند در هر نوبت از پذیرش از آن استفاده کند.

وی درباره برگشت داوطلب به سوال گفت: برگشت به سوال روش درستی نیست، معمولا انتخاب اول، انتخاب صحیح تری است و اولین انتخاب به صحیح بودن خیلی نزدیک تر است. با دانشگاه های پیام نور و آزاد مذاکره می کنیم که سالن های مجهز برای این کار طراحی کنند.

وی تاکید کرد: به این ترتیب هر سوال کنکوری قبل از اینکه وارد بانک سوال شود از نظر میزان استقبال مخاطب و روایی تست می شود و بعد وارد بانک می شود و به صورت تصادفی امکان انتخاب ۱۰ میلیون نفر/ سوال را در یک دقیقه خواهیم داشت. به این ترتیب سوالات هوشمند انتخاب می شوند و سوالات انتخاب نشده به مخزن بازگردانده می شوند. در این روند چهار گزینه ای، هم گزینه ای و پاسخ کوتاه هم طراحی می شود.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به نحوه برگزاری آزمون های هوشمند گفت: آزمون های کشوری در محل های خاص و با تجهیزات خاص در حوزه های امتحانی دوبار در سال برگزار می شود. زیرساخت های فنی آن هم وجود دارد و برای سال ۱۴۰۳ این موضوع توسعه می یابد.

هزینه ثبت نام کنکور 1403

رییس سازمان سنجش در ادامه اظهار داشت: در معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و سازمان برنامه و بودجه، بودجه های مناسبی برای هوشمندسازی ها اختصاص یافته است. رقم ثبت نام آزمون های سراسری گران تر هم نمی شود و در حدود همین قیمت ها باقی می ماند.

ویدیو از خبرگزاری دانشجو

اخباری از هوشمند سازی کنکور 1403

به روز رسانی 15 اردیبهشت 1401

به نقل از خبرگزاری تسنیم ؛ وزیر آموزش و پرورش با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای رفع دغدغه‌های دانش‌آموزان خاطرنشان کرد: تمام تلاشمان بر این است که تا سال 1403 کنکور را آسان کنیم به طوری‌ که چهار بار در طول سال آزمون گرفته بالاترین نمره آزمون محاسبه شود.

 

به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان صادق ستاری‌فرد؛ سخنگوی آموزش و پرورش گفت: طرح هوشمندسازی برگزاری کنکور هنوز نهایی و ابلاغ نشده است؛ اما وزارت آموزش و پرورش مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای خود لازم الاجرا می‌داند. چرا که مصوبات این مرجع در حکم قانون هستند.

به گفته وی مقدمات برگزاری و اجرای طرح اعمال سوابق تحصیلی را مرکز سنجش آموزش و پرورش فراهم کرده است. این آمادگی برای ارائه سوابق تحصیلی دانش آموزان در سه سال آخر تحصیل وجود دارد.

او گفت: امیدواریم مصوبه‌ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شود که هم امکان اجرایی شدن آن فراهم شود و هم منجر به ارتقای نظام کیفیت آموزش و پرورش با هدف فرآیند و مهارت محوری به جای حافظه محوری شود. یکی از معضلات کنکور به حاشیه بردن مهارت محوری به سمت آموزش‌ها و مهارت‌های حافظه محوری بوده و امیدواریم مصوبه ای تصویب شود که برای دانش آموزان کمک کننده باشد.

مصوبه برگزاری کنکور به صورت الکترونیک هنوز به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ نشده است و این که جزئیات آن به چه شکل خواهد بود، هنوز مشخص نیست.

 

مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرا در کنکور ابلاغ شد

به روز رسانی 25 تیر 1401

اصلاحیه قانون سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرا ابلاغ شد.

متن آن را در ابتدای همین مطلب مشاهده می کنید.

جزئیاتی از برگزاری کنکور هوشمند 1403

به روز رسانی 10 مرداد 1401

به نقل از خبرگزاری مهر؛ رئیس سازمان سنجش : اولین آزمون کشوری به صورت کاملاً هوشمند در آزمون سنجش استاندارد مهارت‌های زبان فارسی (سامفا) در ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱ برگزار شد. این آزمون با زیرساخت کاملاً ایرانی طراحی شده در سازمان سنجش آموزش کشور با موفقیت کامل برگزار شد. این پتلفرم و زیرساختی که طراحی شده هنوز نسل اول پلتفرم است. آزمون در چند شهر و با رقابت حدود ۱۰۰ نفر برگزار شد. در این آزمون پلتفرم با تنوع شنیداری، گفتاری، تصویری و سوال تستی و تشریحی اجرا شد. حدود ۳ ساعت داوطلب بدون اینکه کاغذی در اختیار داشته باشد به سوالات پاسخ داد.

قطعاً ما با پلتفرم نسل یک آزمون سراسری را برگزار نمی‌کنیم و با پیشرفته‌ترین نسل این پلتفرم آزمون را برگزار خواهیم کرد. گفته ایم که در سال ۱۴۰۳ آزمون سراسری را به صورت هوشمند برگزار می‌کنیم. تا سال ۱۴۰۳ این موضوع مدیریت می‌شود، تقسیم بندی می‌شود، هر نوبت یک ظرفیتی خواهد داشت و آزمون‌ها به صورت یکپارچه کشوری برگزار می‌شوند و سوالات از مخزن می‌آید و قرار نیست تصویری از سوالی به بیرون منتشر شود. سوال برای یک زمان مشخص به داوطلب نشان داده می‌شود و پس از آن تصویر دیده نمی‌شود.

آزمون‌ها را به صورت آفلاین خواهد بود و امکان هک و یا مسائلی از این دست وجود ندارد. زمان دیدن و حل هر سوال بر اساس بودجه بندی نوع سوال خواهد بود. سوال از طریق مانیتور به داوطلب نشان داده می‌شود و داوطلب پاسخ را می‌دهد، سیستم کاملاً الکترونیکی و بدون کاغذ است. نرم افزار اصلی برای هوشمند سازی کنکورها طراحی شده است و با موفقیت هم در حال پیشرفت است، البته هنوز تا بلوغ کامل آن زمان دارد. نوآوری‌های زیادی در حوزه هوشمندسازی آزمون‌ها در حال انجام است که در زمان خودش به داوطلبان اطلاع رسانی می‌شود.

آخرین خبر در رابطه با کنکور 1403

به روز رسانی 7 آبان 1401 

به نقل از به نقل از خبرگزاری ایرنا؛ رئیس سازمان سنجش:

اگر اعتبارات مورد نیاز تأمین و زیر ساخت‌ها آماده شود آزمون ۱۴۰۳ را به شکل کاملا الکترونیک با استفاده از ابزار گوشی همراه، صفحات الکترونیکی یا کامپیوتر و لپ تاپ برگزار می‌کنیم. طراحی لازم برای این آزمون انجام شده و وارد روند اجرا شده‌ایم ولی باید قبل از اجرای نهایی چندین بار این آزمون به طور آزمایشی اجرا شود. زیرساخت‌های نرم‌افزاری تقریبا فراهم شده در حال پیگیری ایجاد زیرساخت‌های سخت افزاری هستیم.

زیرساخت های نرم افزاری در حوزه اختیارات سازمان سنجش است ولی سخت افزاری در اختیار سازمان نیست، حوزه­‌های برگزاری ازمون باید مجهز به دستگاه الکترونیکی شود که داوطلب سوال را ببیند. تعداد حدود ۲۰ تا ۳۰ حوزه مجهز به دستگاه های الکترونیکی ایجاد شده و برای برخی ازمون ها مانند تافل یا تولیمو از انها استفاده می شود ولی برای برگزاری آزمون سراسری به زیرساخت‌های گسترده‌ای نیاز داریم. از دولت درخواست کرده‌ایم بودجه خوبی در اختیار ما در قالب وام قرار دهد و از بودجه سال­‌های بعد آن را کم کند. اگر این ساختار ایجاد شود آزمون ۱۴۰۳ به شکل الکترونیکی برگزار خواهد شد.

 

برگزاری نخستین آزمون تمام الکترونیک به صورت آزمایشی در گروه علوم تجربی

به روز رسانی 6 اسفند 1401 

به نقل از خبرگزاری مهر؛ پورعباس با اشاره به برگزاری نخستین آزمون تمام الکترونیک به صورت آزمایشی گفت: اولین آزمون تمام الکترونیک به صورت آزمایشی و چراغ خاموش را برگزار کردیم و بازخورد مثبتی گرفتیم و در واقع مسیر راه آزمون های الکترونیک روشن شد و راهکارها مشخص شد.

وی گفت: اولین گام در برگزاری آزمون های الکترونیک طراحی سوال بود که با ایجاد سامانه طراحان سوال به صورت کاملا الکترونیک این گام برداشته شد. دیگر طراحی سوال به صورت دستی یا با نرم افزارها و پیام رسان ها به بانک سوال افزوده نمی شود و در این سامانه همه کسانی که می توانند در طراحی سوال آزمون ها نقش داشته باشند، مشارکت می کنند.

ایجاد سامانه طراحان سوال در سازمان سنجش

رئیس سازمان سنجش یادآور شد: با ایجاد سامانه طراحان سوال بانک سوال هوشمند غنی ایجاد می شود که این موضوع پیش نیاز آزمون های الکترونیک است. اگر بانک سوال قوی داشته باشیم می توانیم در لحظه آزمون برگزار کنیم.

وی افزود: سامانه طراحان سوال به دو سامانه طراحی آزمون و برگزاری آزمون متصل می شوند و در یک قالب مشخص آزمون در دو سه ساعت به صورت الکترونیک برگزار می شود. در آزمون های الکترونیک ابزارهای الکترونیک ترکیبی از برخط و غیر برخط هستند و هیچ داوطلبی به اینترنت متصل نمی شود و تنها کدهای مشخص آزمون در زمان آزمون ارسال می شود و کد مشخص سیستم در زمان پاسخ به سوال برداشته می شود و ابتدا داوطلب به ۱۰ سوال به صورت آزمایشی پاسخ می دهد و پس از آمادگی آزمون آغاز می شود.

پورعباس گفت: هر سوال پس از پاسخ داوطلب محو می شود و دیگر امکان تقلب وجود ندارد. در آزمون الکترونیک هیچ سوالی لو نمی رود و تنها احتمال تقلب جایگزینی افراد است که با ایجاد سیستم هویت سنجی این امکان هم از بین می رود. پاسخنامه های داوطلبان پس از پایان آزمون در لحظه در سنجش قابل مشاهده است. در این پروسه به جای قطعی اینترنت باید اینترنت تقویت شود.

آزمون سراسری در نوبت تیرماه ۱۴۰۲ به صورت کاغذی است

وی خاطرنشان کرد: آزمون سراسری در نوبت تیرماه ۱۴۰۲ به صورت کاغذی است ولی برای آزمون های بعدی برای برگزاری به صورت الکترونیک در حال برنامه ریزی هستیم. امیدواریم برگزاری آزمون الکترونیک به آزمون های ۱۴۰۳ برسد.

فراخوانی برای ثبت نام در آزمون های آزمایشی الکترونیک اعلام می شود

رئیس سازمان سنجش اظهار داشت: بعد از عید نوروز ۱۴۰۲ فراخوانی برای ثبت نام در آزمون های آزمایشی الکترونیک اعلام می شود تا داوطلبان بتوانند در این آزمون های آزمایشی شرکت کنند و تمرین کنند.

وی درباره جزئیات اولین آزمون تمام الکترونیک کشوری که به صورت پیش تست برگزار شد، گفت: این آزمون یک آزمون طراحی شده مانند کنکور در رشته تجربی بود که دروس اختصاصی مورد آزمون قرار گرفتند. تعدادی داوطلب با معرفی آموزش و پرورش به صورت گزینشی در این آزمون در ۴ شهر شرکت کردند و سامانه آزمون را تست کردند.

به نقل از خبرگزاری ایلنا؛ او با اشاره به اینکه پاشنه آشیل آزمون تمام الکترونیک محل و حوزه آزمون است، گفت: با دانشگاه‌ آزاد و وزارت علوم در خصوص این موضوع صحبت هایی شده است.

برگزاری نخستین آزمون تمام الکترونیک به صورت آزمایشی در گروه علوم تجربی

به روز رسانی 9 اسفند 1401 

 کنکور کارشناسی از سال ۱۴۰۳ الکترونیکی می‌شود

معاون امور آزمون‌های سازمان سنجش ادامه داد: شروع هر کاری سخت است؛ بنابراین با فرهنگ سازی مناسب می‌توانیم آزمون‌های الکترونیکی را پیش ببریم. در دستور کار سازمان سنجش است که کنکور کارشناسی را از سال ۱۴۰۳ به صورت الکترونیکی پیش ببرد.

 

 سازمان سنجش در برگزاری کنکور الکترونیکی آمادگی کامل دارد

مروتی با بیان اینکه الکترونیکی شدن آزمون کارشناسی لازمه همکاری دو بخش است که سازمان سنجش به عنوان بخش اول در این زمینه آمادگی کامل دارد، تاکید کرد: نوشتن نرم افزار‌های لازم، ایجاد بانک طراحان، چگونگی فرستادن سوال و … از برنامه‌های سازمان سنجش برای برگزاری الکترونیکی کنکور است که توانسته ایم آمادگی لازم را کسب کنیم، اما طرف دوم مربوط به محل برگزاری آزمون است.

وی اظهار کرد: نیازمند محلی برای برگزاری کنکور سراسری هستیم که ۵۰۰ هزار داوطلب بتوانند با ابزار‌های ویژه سازمان سنجش آزمون دهند؛ بنابراین باید سالن‌هایی را در دسترس داشته باشیم که صفحه‌های نمایش در پشت آن‌ها قرار بگیرند در حال حاضر بزرگ‌ترین سایت‌ها در دانشگاه‌ها موجود است که ظرفیت زیادی ندارند، برای مثال تمام ظرفیت دانشگاه پیام نور ۳۵ هزار نفر است که ۲۰ هزار نفر فعال هستند یعنی اگر بخواهیم از زیرساخت کامل این دانشگاه استفاده کنیم نهایت بتوانیم از ۲۰ هزار به صورت همزمان آزمون بگیریم.

معاون امور آزمون‌های سازمان سنجش ادامه داد: در حال حاضر به دنبال این هستیم که دولت به دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی برای تجهیز امکانات کمک کند و این مسئله تنها برای برگزاری کنکور کارایی ندارد، بلکه آزمون‌های خود دانشگاه‌ها می‌تواند در آن برگزار شود. در ضمن حدود ۱۷۰ آزمون مختلف برگزار می‌شود که این آزمون‌ها می‌توانند به دانشگاه‌ها جهت برگزاری ارجاع داده شوند و در نهایت بخش خصوصی هم می‌تواند وارد این قضیه شود و درصد حق ثبت نام‌ها را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم تا درآمدی برایشان ایجاد شود، اما در ابتدا باید تجهیزات آماده شوند.

منبع : خبرگزاری آنا

 تاریخ و زمان برگزاری کنکور 1403 اعلام شد

بر اساس فایل زمان بندی آزمون های مقطع کارشناسی تا دکترا که در سایت سازمان سنجش منتشر شده ، زمان برگزاری کنکور 1403 در دو نوبت اردیبهشت 1403 و تیر ماه 1403 می باشد./

با این حال احتمال  می دهیم که اگر مجلس در قانون کنکور تغییری ایجاد کند،امکان جابه جایی تاریخ وجود دارد.

مشاهده بیشتر :

– بررسی طرح کنکور الکترونیکی با حضور رئیس جمهور

به روز رسانی 1 اردیبهشت 1402

معاون دبیر کل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری از بررسی طرح «کنکور الکترونیکی» در جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری(عتف) با حضور رئیس جمهور خبر داد.

مهدی پاکزاد معاون دبیر کل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری به زودی با حضور رئیس جمهور برگزار می‌شود، اظهار کرد: یکی از موضوعات مهمی که قرار است در این جلسه مورد بررسی قرار گیرد، الکترونیکی برگزار کردن آزمون‌های سازمان سنجش است.

معاون دبیر کل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه در حال حاضر بحث تقلب در شیوه فعلی کنکور بسیار زیاد شده است و باید از حالت کاغذی به سمت الکترونیکی شدن تغییر پیدا کند، خاطرنشان کرد: در این خصوص استفاده از کامپیوتر، موبایل و … مطرح شده است که به طور مثال اگر شیوه موبایل اجرایی شود، داوطلب با موبایل خود در محل برگزاری کنکور حاضر می‌شود و از طریق نصب اپلیکیشن‌های خاص در کنکور شرکت می‌کند.

پاکزاد ضمن بیان این مطلب که اجرایی شدن این طرح و حذف کاغذ از روند برگزاری کنکور یکی دو سال زمان نیاز دارد، تصریح کرد: طراحی نرم افزار و سخت افزار زمان بر است و باید به صورت تماماً بومی طراحی شود چرا که باید به لحاظ امنیتی تمام ابعاد را در نظر گرفت. تأمین امنیت شبکه و داده در این پروسه بسیار مهم است./ خبرگزاری مهر

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی : شیوه برگزاری کنکور را تغییر نخواهیم داد

به روز رسانی 4 اردیبهشت 1402

به نقل از خبرگزاری فارس؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در برگزاری کنکور به شیوه جدید حتی یک مورد تخلف مشاهده نکردیم و این روند برگزاری آزمون سراسری تغییری نخواهد کرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در گفت و گو با فارس اظهار کرد: تاکنون به خاطر تساهل و تسامح در آزمون سراسری بی عدالتی های زیادی شاهد بودیم و حق افراد ضایع می شد اما با مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تغییر در نحوه برگزاری کنکور، حتی یک مورد تخلف را هم شاهد نبودیم.

وی درباره علت مخالفت برخی نمایندگان مجلس با شیوه فعلی برگزاری کنکور افزود: پس از ورود جدی شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع برگزاری آزمون سراسری، رییس جمهور هم از آن حمایت کرد. ما جلسات متعددی با نمایندگان مجلس برگزار کردیم اما همچنان برخی از آن هابا شیوه فعلی کنکور مخالف هستند.

تصویب طرح یک فوریتی کنکور در کمیسیون آموزش/ اجرای این مصوبه برای کنکور ۱۴۰۳ به بعد است

به روز رسانی 18 اردیبهشت 1402

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس از تصویب طرح یک فوریتی کنکوری مجلس در نشست امروز کمیسیون خبر داد و گفت: در این طرح، پیش بینی شده میزان تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در آزمون سراسری در شورای سنجش و پذیرش دانشجو تعیین شود.

رضا حاجی پور در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در تشریح نشست امروز (دوشنبه، 18 اردیبهشت‌ماه) کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، عنوان کرد: در نشست امروز طرح یک فوریتی اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی با حضور رئیس سازمان سنجش، معاون وزیر آموزش و پرورش و کارشناسان مرکز پژوهش ها در حضور اعضای کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: این طرح، اصلاح قانون سال 92 مجلس بوده و در آن اشاره شده که میزان تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری با پیشنهاد آموزش و پرورش توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو تعیین شود، همچنین شورا مکلف است میزان تاثیر قطعی سوابق تحصیلی را قبل از شروع سال تحصیلی دانشگاه‌ها به اطلاع عموم برساند.

وی افزود: در ماده‌های بعدی این قانون نیز مجازات‌هایی در صورت استنکاف از قانون پیش بینی شده و در ماده آخر این طرح نیز تاکید شده سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور از سال 1403 و بعد از آن براساس این قانون صورت می پذیرد.

 

احمد نادری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به تصویب طرح یک فوریتی اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس عنوان کرد: نکته مهم این طرح این بود که میزان تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو تعیین می‌‎شود و به این ترتیب میزان تأثیر و بازگشت دروس عمومی به آزمون سراسری نیز در شورا تصمیم گیری خواهد شد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس ادامه داد: امیدواریم طبق ضوابط آیین نامه داخلی مجلس، این طرح طی دو هفته آینده در صحن علنی مجلس مصوب کنیم تا این مصوبه به کنکور 1403 برسد.

وی ادامه داد: با تصویب این طرح، چیزی که شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کرده، ملغی خواهد شد؛ از ابتدا نیز معتقد بودیم شورا حق ورود به این تغییر قانون مجلس را نداشت.

نادری تأکید کرد: شورای سنجش و پذیرش یک شورای کارشناسی کامل بوده که رئیس شورا وزیر علوم، دبیر آن رئیس سازمان سنجش، دو نفر از وزارت آموزش و پرورش و دو نفر از وزارت بهداشت و معاون آموزشی وزارت علوم حضور دارند. همچنین عضو ناظری از مجلس به انتخاب صحن علنی که بنده هستم و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دیگر اعضای ناظر حضور دارند.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس تصریح کرد: بنابراین این شورا صلاحیت لازم برای بررسی میزان تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری و چگونگی تأثیر میزان دروس عمومی را دارد و در این رابطه تصمیم گیری خواهد کرد./

متن طرح به شرح ذیل است:

ماده 1- به منظور برنامه‌ریزی، تصویب ضوابط، هماهنگی و نظارت بر نحوه سنجش علمی و پذیرش دانشجو برای کلیه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور در مقاطع کاردانی و کارشناسی «شورای سنجش و پذیرش دانشجو» که از این پس «شورا» نامیده می‌شود با ترکیب زیر تشکیل می‌شود:

الف- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (رئیس شورا)

ب- وزیر آموزش و پرورش یا معاون ذی‌ربط به عنوان نماینده وی

پ- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا معاون ذی‌ربط به عنوان نماینده وی

ت- رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی

ث- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی

ج- رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور (دبیر شوراها)

چ- دبیر شوراهای آموزش و پرورش

تبصره- دبیرخانه شورا در سازمان سنجش و آموزش کشور مستقر و کلیه امور اجرائی و کارشناسی آن را پیگیری می‌کند.

ماده 2- پذیرش دانشجو در دانشگاه براساس ظرفیت رشته محل و تقاضای داوطلبان براساس یکی از سه روش ذیل صورت می‌گیرد:

الف- سابقه تحصیلی: عبارت از نمرات دروسی است که داوطلب در دوره آموزش متوسطه کسب می‌کند و امتحانات آنها توسط وزرات آموزش و پرورش به صورت سراسری، نهائی و استاندارد مطابق اصول سنجش و اندازه‌گیری و قوانین شورای عالی آموزش و پرورش برگزار می‌شود.

ب- سابقه تحصیلی و آزمون عمومی: آزمون عمومی عبارت از آزمون سراسری از دروس عمومی رشته‌های تحصیلی دوره آموزش متوسطه که توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می‌شود.

پ- سابقه تحصیلی، آزمون عمومی و آزمون اختصاصی: آزمون اختصاصی عبارت از آزمون سراسری از دروس تخصصی رشته‌های تحصیلی دوره آموزش متوسطه که توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می‌شود.

تبصره 1- وزارت آموزش و پرورش مسئولیت ایجاد و ارائه سابقه تحصیلی برای دانش‌آموزان و متقاضیان ورود به دانشگاه را بر عهده دارد.

تبصره 2- سازمان سنجش آموزش کشور مسئولیت سنجش داوطلبان را بر عهده خواهد داشت.

تبصره 3- تعیین نوع ورود به دانشگاهها براساس ظرفیت رشته‌ها و تقاضای داوطلبان با تصویب «شورا» به صورت سالانه تعیین می‌گردد.

تبصره 4- اصل بر سنجش داوطلبان براساس روشهای (الف) و (ب) می‌باشد. تأثیر سابقه تحصیلی باید روند تولیدی و صعودی داشته باشد و براساس پیشرفت‌ در ایجاد و ارائه سابقه تحصیلی سالانه با تصویب «شورا» افزایش یابد.

تبصره 5- وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، علوم تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی نماید که سالانه پذیرش دانشجو در رشته محلها براساس روشهای (الف) و (ب) رشد حداقل ده درصدی (10%) داشته باشد به گونه‌ای که پس از پنج سال از تصویب این قانون پذیرش دانشجو صرفاً براساس روش (الف) صورت گیرد.

ماده 3- وظایف و اختیارات «شورا» به شرح زیر است:

الف- برنامه‌ریزی‌، تصویب و ایجاد هماهنگی در امر سنجش و پذیرش دانشگاهها

ب- تصویب عناوین، محتوی و ضوابط آزمونها

پ- تصویب ضوابط روش پذیرش دانشجو برای دانشگاهها مندرج در ماده (2)

ت- تصویب میزان تأثیر هر یک از عوامل سابقه تحصیلی، آزمون عمومی آزمون اختصاصی در سنجش روشهای ماده (2)

ث- بررسی و تصمیم‌گیری در سایر امور مرتبط با سنجش و پذیرش دانشجو که از طرف سایر مراجع به «شورا» در چهارچوب این قانون ارجاع می‌شود.
ج- بررسی و تصویب ضوابط و سازماندهی اجرائی آزمونها

چ- بررسی، ارزشیابی و تصویب گزارش رسمی سازمان سنجش و آموزش کشور در مورد هر یک از آزمونها حداکثر شش ماه پس از اعلام نتایج هر یک از آزمونها و ارسال آن به نهادهای تصمیم‌ساز

ح- تصمیم‌گیری در مورد سایر موارد مرتبط به سنجش و پذیرش دانشجو در چهارچوب این قانون

تبصره – «شورا» می‌تواند برای انجام وظایف محوله کارگروههای تخصصی تشکیل دهد.

ماده 4- پذیرش دانشجو برمبنای روشهای سنجش در ماده (2) انجام می‌پذیرد. دانشگاهها حد نصاب نمره لازم جهت پذیرش در رشته محلهای خود را به «شورا» پیشنهاد و در صورت تصویب نسبت به پذیرش دانشجو اقدام می‌نماید. وظیفه هماهنگی در امر پذیرش بر عهده سازمان سنجش آموزش کشور می‌باشد.

ماده 5- وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت و درمان و آموزش پزشکی موظفند مطالعات، طراحی و اقدامات لازم را در مورد تغییرات ضروری جهت تأمین اهداف این قانون به عمل آورند. نوع اقدامات، شیوه‌های ارزشیابی آن و زمان اجرائی شدن آنها مطابق با اسناد بالادستی از جمله «سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» و «برنامه درس ملی» باید به تصویب «شورا» برسد.

ماده 6- امتیازات و سهمیه‌ها از قبیل سهمیه مناطق، رزمندگان، شاهد، خانواده معظم شهداء، جانبازان و آزادگان که تاکنون به تصویب مراجع ذی‌ربط رسیده یا می‌رسد کماکان به قوت خود باقی است و در شیوه پذیرش دانشجو براساس این قانون نیز اعمال می‌گردد.

ماده 7- داوطلبانی که براساس این قانون در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی پذیرفته می‌شوند براساس ضوابط پیشنهادی ستاد کل نیروهای مسلح که به تصویب مقام معظم رهبری (فرماندهی کل قوا) می‌رسد از معافیت تحصیلی خدمت نظام وظیفه برخوردار می‌گردند.

ماده 8- آیین‌نامه اجرائی این قانون ظرف سه ماه توسط «شورا» تهیه و به تصویب وزرای آموزش و پرورش، علوم و تحقیقات و فناوری بهداشت و درمان و آموزش پزشکی می‌رسد.

ماده 9- از تاریخ تصویب این قانون، قانون پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب 9/8/1386 لغو می‌گردد./ ایسکانیوز

 

دبیر شورای انقلاب فرهنگی : کنکور بر اساس مصوبه شورا برگزار می شود

به روز رسانی 20 اردیبهشت 1402

حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه در گفتگو با خبرنگار مهر در واکنش به تصویب طرح اصلاح قانون کنکور در کمیسیون آموزش و اجرای آن از سال ۱۴۰۳ گفت: بحثی که در کمیسیون آموزش مجلس مطرح شده است، پیشنهاد برخی از نمایندگان مجلس است که البته حق دارند نظر بدهند، قطعاً ما نباید جلوی آزادی بیان نمایندگان را بگیریم.

نمایندگان مجلس حتماً نخبگانی هستند که به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک می کنند ولی این مصوبه در حد همین کمیسیون آموزش عالی مجلس مطرح شده است، قطعاً این موضوع به صحن نمی رود چون برخلاف اصل ۵۷ قانون اساسی است.

دبیرشورای عالی اقلاب فرهنگی افزود: مقام معظم رهبری و حضرت امام (ره) وظایفی به شورای عالی انقلاب فرهنگی محول کرده اند و چون در حوزه کنکور مصوبه ابلاغ شده است ، خانواده ها کاملاً با آرامش بدانند که همان مصوبه دنبال می شود به هیچ وجه این مصوبه تغییر پیدا نمی کند.

وی افزود: قطعاً در صحن مجلس نیز مطرح نمی شود، رئیس مجلس هم با این مصوبه کاملا همراه است چون خود وی هم عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی است و در نهایت اگر هم مصوب شود، چون خلاف اصل ۵۷ قانون اساسی است، شورای نگهبان آن را رد می کند./ خبرگزاری مهر

رئیس سازمان سنجش ؛ تمهیدات برای الکترونکی برگزار کردن کنکور

به نقل از خبرگزاری ایرنا؛ معاون وزیر و رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اضافه کرد : در حال حاضر در دوره گذر هستیم اما این دوره گذر خیلی طولانی نیست. تمام نرم‌افزارها و سخت‌افزارها برای برگزاری آزمون طراحی و ساخته شده است و در مرحله تست هستیم. یک سال با برگزاری آزمون‌های آموزشی در استان‌های مختلف برگزاری این نوع آزمون را تست می‌کنیم تا داوطلبان و مسئولان برگزاری آزمون آمادگی لازم را کسب کنند.

وی بیان کرد: با برگزاری آزمون الکترونیکی بخش عمده‌ای از خاستگاه‌ها و شکل تقاضاها متفاوت خواهد شد. زمانی که آزمون به شکل هوشمند برگزار شود عوامل اجرایی هم هوشمند می‌شوند. طبیعتا هزینه‌ها و پرداخت‌ها متفاوت‌تر خواهد بود.

نادری؛ عضو کمیسیون آموزش مجلس : کنکور بر اساس مصوبه مجلس برگزار می شود

به روز رسانی 22 اردیبهشت 1402

 

احمد نادری در گفتگو با خبرنگار مهر، در واکنش به اظهارات اخیر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر اینکه مصوبه ابلاغ شده درباره کنکور به هیچ وجه تغییر نمی‌کند و اگر طرح اصلاح قانون کنکور در صحن مجلس تصویب شود، چون خلاف اصل ۵۷ قانون اساسی است، از سوی شورای نگهبان رد خواهد شد، اظهار داشت: نظر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی محترم است اما طبق قانون اساسی مرجع قانون گذاری، مجلس شورای اسلامی است و طبق نظر مقام معظم رهبری هر کجا که مجلس به امری ورود پیدا کند، شورای عالی انقلاب فرهنگی حق ورود به آن موضوع را ندارد.

وی بیان کرد: مجلس در سال ۹۲ قانون سنجش و پذیرش را تصویب کرد که البته اصلاحاتی را هم بعداً در این قانون به وجود آورد و قانون سنجش و پذیرش، قانون قطعی مجلس است.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به بحث کنکور متاخر از مجلس بود و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در چند جا قانون مجلس را نقض می‌کند. مسأله‌ای که ما همواره مطرح کردیم این بوده که ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به مقوله کنکور برخلاف قانون بوده است.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما معتقد بودیم که امسال هم نباید کنکور بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شود، اما مجلس فقط برای آنکه آرامش داوطلبان کنکور و خانواده‌های آنان به هم نریزد، پذیرفت امسال هم طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی کنکور برگزار شود اما عزم مجلس آن است که کنکور از سال آینده بر اساس قانون مجلس اجرا می‌شود.

نادری بیان کرد: در مصوبه‌ای که در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره طرح اصلاح قانون کنکور داشتیم که البته هنوز در صحن مجلس بررسی نشده، تاکید کردیم که هر گونه تصمیم گیری درباره معدل و نحوه اجرای کنکور باید در شورای سنجش و پذیرش بررسی شود و این شورا طبق مصوبه مجلس قانونی است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی حق لغو قانون مجلس را ندارد و اختیار ذاتی مجلس شورای اسلامی طبق قانون اساسی قانونگذاری است و شورای عالی انقلاب فرهنگی حق قانونگذاری ندارد. این شورا می‌تواند سیاستگذاری کند و مجلس هم طبق سیاست‌هایی که شورای عالی انقلاب فرهنگی مشخص می‌کند، قانونگذاری خواهد کرد. متأسفانه درباره کنکور شاهدیم که شورای عالی انقلاب فرهنگی به جای سیاست گذاری، قانون گذاری کرده است.

رئیس کمیسیون آموزش: در مصوبه مجلس، امکان دو بار کنکور در مصوبه مجلس وجود دارد.

به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ رئیس کمیسیون آموزش افزود: در مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، تأثیر قطعی معدل و برگزاری دو بار کنکور در سال وجود دارد و در قانون مصوب مجلس تأثیر مثبت وجود داشت برخی نمایندگان معتقدند قانون‌گذاری وظیفه مجلس است، بنابراین طرحی را درباره کنکور تهیه کردند که یک‌فوریت آن رأی آورد و در جلسه هفته گذشته کمیسیون آموزش مصوب شد.

منادی بیان کرد: در طرح جدید مجلس برای کنکور، تأثیر قطعی معدل وجود دارد اما به این شکل که برای کنکور 1403 سهم تأثیر قطعی سوابق تحصیلی (معدل) را آموزش و پرورش تعیین می‌کند و پس از آن باید در شورای سنجش و پذیرش دانشجو مصوب شود همچنین برگزاری کنکور به‌صورت دو بار در سال در طرح مجلس وجود دارد.

در طرح مجلس دو بار کنکور و 25 درصد تاثیر معدل مثبت وجود دارد

24 اردیبهشت 1402

حجت‌الاسلام احمدحسین فلاحی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی هم در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با اشاره به این مصوبه گفت:‌ مصوبه کمیسیون آموزش درباره کنکور به آزمون امسال نمی‌رسد و در صورت تصویب در صحن مجلس و تأیید شورای نگهبان از کنکور سراسری 1403 اجرا خواهد شد.

وی افزود:‌ در مصوبه کمیسیون برگزاری دومرحله‌ای کنکور پذیرفته شده و به تصویب رسیده و تأثیر معدل بر کنکور نیز مثبت تلقی شده است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار داشت:‌بر اساس مصوبه کمیسیون آموزش درباره نحوه برگزاری کنکور تأثیر معدل در کنکور 25 درصد خواهد بود.

 

آخرین جزئیات از نحوه برگزاری کنکور به صورت الکترونیک

3 خرداد 1402

مشاور رئیس سازمان سنجش در امور راه اندازی مرکز نوآوری و هوشمند سازی گفت: در صورت تصویب نهایی طرح کنکور الکترونیکی فاز یک آن تا پایان ۱۴۰۲ در یک آزمون کم جمعیت اجرا می شود.

بهروز کاوه ئی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به چالش‌های الکترونیکی شدن کنکور گفت: چالش اول در این فرآیند حجم بالای پروژه است؛ همانطور که می‌دانید پر داوطلب ترین آزمون سازمان سنجش آموزش کشور در سال پیش رو، آزمون گروه علوم تجربی است که حدود ۴۸۵ هزار داوطلب دارد. این خود بزرگترین چالش برای اجرای چنین پروژه‌ای است. برای مثال ۴۸۵ هزار دستگاه لازم است که خود هزینه بسیار بالایی دارد. البته روش‌هایی برای تقسیم این عدد به بخش‌های کوچک‌تر وجود دارد که باید در مراجع ذی‌صلاح به بحث گذاشته شده و مجوزهای لازم دریافت شود.

مشاور رئیس سازمان سنجش در امور تأسیس و راه اندازی مرکز نوآوری و هوشمند سازی، چالش دوم را تأمین امنیت این آزمون‌ها در دنیای خطرناک دیجیتال امروزی عنوان کرد و افزود: همانطور که شنیده‌اید بزرگترین سازمان‌های دولتی و امنیتی جهان هم مورد هک خرابکاران قرار می‌گیرند. بنابرین کنترل این موضوع یکی از چالش‌های بزرگ در اجرای این پروژه به شمار می‌رود. البته با دریافت نظر متخصصین سازمان، دانشگاه‌ها و مؤسسات همکار، روش‌های بسیار مؤثری برای این موضوع در نظر گرفته شده است. متوجه هستید که با توجه به محرمانه بودن روش‌های دفاع دیجیتالی از توضیحات بیشتر در این زمینه معذوریم.

وی بیان کرد: چالش سوم زیر ساخت‌های فنی لازم برای اجرای پروژه است که خوشبختانه این امکان به صورت کامل و مناسب توسط یک اپراتور همراه فراهم شده است و در حال حاضر با هماهنگی و تشکیل جلسات با متخصصان این شرکت از این بابت نگرانی وجود ندارد.

 

در کنکور الکترونیکی هر داوطلب یک دستگاه اختصاصی دارد

کاوه ئی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است به تعداد هر داوطلب یک سیستم در نظر گرفته شود و دانشجو در کنکور الکترونیکی دقیقاً از چه بستر الکترونیکی استفاده خواهد کرد؟ گفت: بله. برای هر داوطلب یک دستگاه اختصاصی وجود دارد که قبل از ورود به حوزه آماده شده است و با ورود اطلاعات داوطلبی توسط داوطلب، آزمون شروع می‌شود. عملکرد این دستگاه چیزی شبیه به تبلت است.

 

زمان شروع آزمون برای هر داوطلب متفاوت است / کاهش محدودیت‌های ورود به حوزه

عضو هیأت علمی سازمان سنجش آموزش کشور ضمن بیان اینکه یک نرم افزار کاملاً هوشمند طول دوره آزمون را مدیریت می‌کند، گفت: همه امکانات رفاهی برای آسایش داوطلب در طراحی این دستگاه در نظر گرفته شده است. در این روش ممکن است زمان شروع آزمون برای هر داوطلب متفاوت باشد، مدل حضور داوطلبان به این صورت است که داوطلب به حوزه مراجعه کرده و به دستگاه تخصیص یافته هدایت می‌شود. در این روش محدودیت‌های داوطلبان برای ورود به حوزه و استقرار روی صندلی کمتر و سریع‌تر از روش‌های کاغذی است.

وی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه آیا زمان برگزاری کنکور الکترونیکی در حال حاضر دقیقاً مشخص است، گفت: از آنجا که این عملیات هزینه بالایی دارد، زمان دقیق برای برگزاری کامل این آزمون‌ها منوط به تأمین اعتبارات لازم می‌باشد.

 

تصمیم گیری نهایی درباره کنکور الکترونیکی در شورای عتف

مشاور رئیس سازمان سنجش در امور تأسیس و راه اندازی مرکز نوآوری و هوشمند سازی بیان کرد: در حال حاضر مراتب از طریق شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) در دست پیگیری است و کلیات طرح در کمیته تخصصی این شورا به تصویب رسیده است و تا پایان خرداد در این خصوص تصمیم گیری نهایی خواهد شد. در صورت تصویب نهایی این طرح، فاز یک آن تا پایان ۱۴۰۲ در یک آزمون کم جمعیت (برای مثال تا ۵۰ هزار داوطلب) اجرا خواهد شد.

 

احتمال برگزاری فاز اول کنکور الکترونیکی تا پایان ۱۴۰۲

کاوه ئی در ادامه اعلام کرد که طبق برنامه اگر اعتبارات لازم در نظر گرفته شوند، قرار بر این است که تا پایان سال ۱۴۰۳ آزمون‌ها به صورت تمام الکترونیکی برگزار شوند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که زمان پاسخگویی داوطلبان در این مدل از آزمون در مقایسه با مدل کاغذی چقدر است؟ گفت: در خصوص زمان پاسخگویی داوطلبان، در این روش زمان کمتری از داوطلب صرف انتخاب گزینه می‌شود. اما با توجه به اینکه اولین بار است که روش مورد نظر مورد استفاده قرار می گیرد زمان آزمون با آزمون کاغذی تفاوت نخواهد داشت.

 

نحوه برگزاری کنکور 1403 در شهریور اطلاع رسانی می شود

4 خرداد 1402

رئیس سازمان سنجش گفت: کنکور ۱۴۰۳ فعلاً بر اساس مصوبه فعلی اجرا می‌شود و در شهریورماه رسماً اعلام موضع می‌کنیم و بعد از شهریور تغییری نداریم. اگر قبل از شهریور هر تغییری داشته باشیم و به ما و دولت ابلاغ شود ملاک عمل می‌شود. فرایند کنکور ۱۴۰۳ در شهریور نهایی می‌شود./خبرگزاری مهر

 

  اخبار جدید در همین قسمت قرار می گیرد  . . . 

لینک کوتاه مطلب : https://p30konkor.com/?p=25012

ممکن است شما دوست داشته باشید
667 نظر
  1. کنکوری ۱۴۰۳ می گوید

    سلام پی سی جان
    به نظرتون بین این دوتا، احتمال رخ دادن کدوم بیشتره؟!
    ۱.عمومی برگرده + تاثیر معدل مثبت باشه
    ۲.عمومی برگرده + تاثیر معدل قطعی باشه

    1. پی سی کنکور می گوید

      سلام
      مورد دوم

  2. ث می گوید

    سلام به نظرتون چند درصد احتمال بازگشت کنکور به روال قبل تر که عمومی ها بود هست ما بد بخت میشیم‌باید قید دانشگاخ ارزو هامون بزنیم‌

  3. پرواز می گوید

    سلام پی سی ، نمی شه دروس عمومی حذف باشه ولی معدل تاثیرش قطعی نباشه؟
    این طوری دیگه هیچکس آسیب نمی بینه.

    1. پی سی کنکور می گوید

      سلام
      فکر نمی کنیم شدنی باشه

  4. رضا می گوید

    پی سی جان چقدر احتمال داره کنکور سال آینده الکترونیک برگزار بشه؟

    1. پی سی کنکور می گوید

      سلام
      ظاهرا با جدیت دنبالش هستند
      ولی ما خوش بین نیستیم به اجرای موفقش

  5. جانا می گوید

    سلام پی‌سی جان، وقتتون به خیر
    میدونم چندبار گفتم ولی بی‌زحمت تغییرات ریاضی پایه یادتون نره ^^

    1. پی سی کنکور می گوید

      سلام
      یک دنیا شرمنده ایم
      باور کنید از وقتی نهایی ها برگزار شده یعنی حجم کامنت ها بسیار زیاد شده و از دستمون خارج شده و کامنت های بسیاری از دوستان بدون پاسخ مونده
      ولی اصلا یادمون نرفته
      برای اینکه بد قول نشیم دیگه قول نمیدیم ولی در اولین فرصت ان شا ء الله سعی می کنیم قبل از 15 خرداد چک میکنیم
      باز عذرخواهی می کنیم

  6. ناشناس می گوید

    من به عنوان دوازدهمی که دارم امتحان میدم و دیگه کنکور هم امسال میدم و از من گذشت ولی از طرح سوال ها کاملا معلومه همه چی برنامه ریزی شدس و فکر نکنم عوض بشه چون مثلا۲ صفحه از امتحان اسون شده که همه دانش اموزا بتونن ۱۰ رو بگیرن بعد ۵ نمره بعدش سختر میشه سوالا که دانش اموزی که خونده بتونه نمره قابل قبول و ۱۴ ، ۱۵ کسب کنه و ۵ نمره بعدی هم که اکثرا صفحه آخره ماله کساییه که میخوان ۴۰ درصد بگیرن و ۲۰ بشن و خیلی سخته ! واقعا برنامه ریزی شدس و ما دیگه تو هر امتحانی میدیم اینو دیدیم که اینجوری برنامه ریزی کردن و واقعا تمرکزتون رو روی اختصاصی بذارین چیزی که من میبینم فک نکنم عوض بشه فقط تمرکزتون روی اختصاصی❤️

  7. محمد حسین می گوید

    سلام یه سوال داشتم خیلی ممنون میشم جوابمو بدید من دیپلم تجربی دارم و میخوام کنکور ریاضی شرکت کنم و ایجاد سوابق کنم برای دروس تخصصی کدومها سهمیه مشترک دارن؟ منظورم شیمی3،ریاضی3وفیزیک3 با شیمی3،حسابا2 وفیزیک3 رشته ریاضی مشترکن؟

نظــــر شما چیه ؟

نظرتون در رابطه با مطلب بالا چیه؟

1- کامنت های مربوط به اشکالات و مشاوره درسی پاسخ داده نمی شود.

2- نظرات حاوی توهین، تحقیر و تمسخر به افراد یا سازمان ها دولتی یا خصوصی به هر شکلی تایید نمی شوند. 

3- نظرات شما پس از ارسال، در اولین فرصت تایید می شوند.

نکته مهم : پاسخ به کامنت ها نظر قطعی نمی باشد و توصیه می شود حتما از منابع مرجع همچون سازمان سنجش، آموزش و پرورش و مراکز دانشگاهی اطمینان لازم را به عمل آورید.

:: ارسال کامنت به معنی پذیرفتن شرایط ارسال دیدگاه (مشاهده) می باشد. ::

X
[تام لند]